Kaj tokratni Mikser ponuja je ...

Razglabljati o kvaliteti slišanega, o širini in zmožnosti sprejemanja različnega, o okusih glasbe. To je nekaj, čemur bi lahko posvetili kar kakšno rubriko na naših valovih. Pa ne le na Maršu, katerikoli kanal (naj bo to vizualni ali avdio) bi si lahko privoščil kritično a dialoško debato na to temo. No, 95.9 MHz vaše bobniče vsak dan testira. Z Mikserjem ni nič drugače. Še veš kot dva meseca vam odprto glasbeno uredništvo v dokaj organizirani obliki servira novitete. Iz slovenske alternativne ali vsaj širši množici neznane scene, kot iz tujine. Ne trdimo, da je to, kar je na krožniku, najboljša nova stvar, stojimo pa za tem, da si zasluži svojih 'pet minut' v etru.

 

Hit tedna je štiričlanska stoner rock zasedba Eyecontact, ki izvira iz Lendave v Prekmurju. Dejavni so že od leta 2008 in po številnih menjavah sedaj nastopajo v zasedbi Deniel Balažic, Gregor Naglič, Teodor Graj in Attila Szunyog. Kot zanimivost bi izpostavil, da so za založbo izbrali domačo God Bless This Mess (GBTM records). V manj kot letu so zbrali dovolj materiala za izdajo kratkega EP-ja, ki bo izdan ta mesec. V živo si jih lahko ogledate ta vikend, na koncertu v murskosoboškem Mikku, skupaj s predskupino Inhibis.

EYECONTACT - FEHLGESCHLAGENE

 

V nadaljevanju si privoščimo kratek skok čez Atlantik, vendar večino časa ostajamo zelo blizu. Oziroma, kar doma. In, lepo po vrsti. Za preostale mikseraše, beri in klikaj naprej. 

Kdo se spomni legendarnega slovenskega garažnega punka, ki so ga še od leta 1994 zalagali pri ljubljanskem FV Music-u? Dicky B. Hardy se sicer na sceno ne vračajo s četrto ploščo in niti polovičnim reunionom, ki smo mu bili lahko priča v letu 2009, ampak kot nova osnova - Over N' Out! Njihov izračun članov skupine zveni nekako takole: Dicky B. Hardy +/-  Incurabili, kar po enačaju znese: Bruno Subiotto (vokali, ustna harmonika) [ex-Borghesia, ex-The Spoons, ex-Matchless Gift, ex-Rebecca, ex-Hard Time Band, Hic Et Nunc, Incurabili] , Emina Frljak (bas kitara) [ex-Dicky B. Hardy] , Igor ?tupnik (kitara) [ex-Dicky B. Hardy], Klemen Selan (bobni) [ex-Dicky B. Hardy]. Torej, prvi istoimenski plošček novega slovenskega perspektiva v garažnem rock'n'roll-u Roger N' Out; je 23. aprila publiki ponudil desetkomadni album. Aja, pssst; na vinilni izdaji fašete še dva digitalno neizdana komada! Prvi singel s plošče, 2000x, so izdali 13. aprila. Za predlog hita tedna pa vam tokrat postrežemo z drugim komadom iz plošče, Ride Me!

ROGER N. OUT - RIDE ME

 

Brian Blade je ljubiteljem jazza znano ime. 44 letni Američan se usede za bobne, ustvarja glasbo z notami in v živo, pa še poje. čisto klasično so nanj vplivale legende John Coltrane, Miles Davis, Teleonious Monk, pa tudi Joni Mitchell. Da so njegove ideje zaživele, je v devetdesetih osnoval The Fellowship Band (pianist Jon Cowherd, basist Chris Thomas in saksofonista Myron Walden in Melvin Butler), katerega štiriperesna ostaja ista od prvega albuma (Brian Blade Fellowship, leta 1998). Skoraj pričakovano se Blade loti marsičesa, med drugim je izdal solo ablum Mama Rosa, v studiju pa je sodeloval z Danelom Lanoisom, Joni Mitchel, Herbie Hancockom, Bobom Dylanom. Ponovno pri založbi Blue Note, je 29. aprila izšel četrti studijski album Briana Blada z The Fellowship Bandom - Landmarks. Šesta zaporedna pesem albuma, He Died Fighting, pripoveduje o koncu. Je harmonija, ki bi zlahka drvela skozi tiste spomine ob umiranju zadovoljnega človeka.

BRIAN BLADE & THE FELLOWSHIP BAND ? HE DIED FIGHTING

 

Mono scarves aka. Šaliban glas, zvok in šum Mariborskega radia študent se je odločil, da do prihajočega Zasavje noisefest international, ki se odvija 6. in 7. junija v Trbovljah, kjer v vzporedni vezavi nastopa s Kikiriki, izda vsak teden nov ep. In iz prvega, ki je globok poklon Luki Prinčiču, vodji založbe Kamizdat in delu dvojca Wanda in Nova deViator, je izbran komad Naslednja postaja: Simonove štangice. Ime EP-ja: Sindikalc odpovedan (opoj pa ne) aka. naj živi Kamizdat, datira 26. 4. 2014. Komad, ki je bil posnet v sklopu snemalnega maratona na dan, ko je Marš ostal brez interneta. Posneto na Maršu z diy sintom in na voljo za brezplačen dolpoteg na bandcampu. Stvari pa lahko v živo prisluhnete tudi na Zasavje Noisefestu v Trbovljah. Naj živijo Simon Cigula, Luka Prinčič in Neven M. Agalma

MONO SCARVES - NASLEDNJA POSTAJA: SIMONOVE šTANGICE

 

E, to tokratni 14ti MIKSER. Hvala da ste si dovolili napasti ušesa z nami. Vse fajn zmiksano do naslednjič. 

Facebook Twitter Deli