5 čez noč odpadlih plastičnih listov: 5 Leaf Nettles: Winter Olympics

Tokrat konzumiramo akustično zanimivo muziko skupine Five Leaf Nettles iz Anglije. Izmed vseh predlogov, ki jih rodi spletna-superstran BandCamp, je včeraj izdani EP Winter Olypmics najbolj padel v oko z svojo, pazi, ilustracijo. Po prvem posluhu sem prepoznal, da je tako likovna kot glasbena podoba benda zelo naravna, kar lahko tudi sami preverite na njihovi BandCamp strani. Tri EP-je je skupina izdala, lani dva, letos pa enega in zadnjega.

Na trenutke se žal sliši, da grupa in svoja muzika niti ni tako zrela. Res, da se šenkanemu konju ne gleda v zobe, vendar pa je tega konja treba pregledati, če ni pred izdajo pokadil kakšnega kanona preveč. 

Zdi se, kot da je entuziazem vedno pripeljal do koncepta in posnetka, vendar dlje od nekega perifernega angleškega pop-indie ni zneslo. 

Eden od mogočih hakljcev za poslušalca je verjetno bendžo, ki ga kranjec pogreša že nekje od prvega albuma Mumford & Sonsov. 

Ko se v instrumentarij vnesejo violine je treba biti tudi previden. Seveda, lepo zvenijo tri violine v harmoniji, vendar je treba prst pravilno postaviti, drugače je en k****. Tako daleč pa grem zato, ker je verjetno bilo treba violinistom/violinistkam napisat posebne note (!4 note!) za končno spremljavo in so že pri tistih štirih fušale. Nekako me je skupina čez noč zadovoljila, vendar pa je čarobna tančica naslednji dan žal padla globoko v razmislek, zakaj ne morem sam ustvariti tako trash-pop hipi indie albuma.

Izdano 9. aprila v samozaložbi. Poslu?ljivo na platformi Bandcamp

 

Luka Šinigoj

Facebook Twitter Deli