MITF #120, filmski: EkstremnoSlovensko z Lunom Sevnikom

V januar se razteza zadnji paket filmskih pogovorov #EkstremnoSlovensko, ki tokrat sočasno prikazuje kratke filme kar treh mladih ustvarjalcev - Lane Bregar, Matjaža Jamnika in Luna Sevnika, filmarjev nove generacije. Njihove filme in pogovore z njimi si lahko še do ponedeljka, 10. januarja brezplačno ogledate na Bazi slovenskih filmov.

Na Radiu Marš bomo prihodnjih nekaj ponedeljekov v sodelovanju s podcastom Maribor Is The Future objavljali aktualne in pretekle pogovore Ekstremno Slovensko. Začenjamo z Lunom Sevnikom, s katerim se je pogovarjaa kuratorka in moderatorka serije Ivana Vogrinc Vidali.

>> Pogovoru z Lunom Sevnikom lahko kadarkoli prisluhnete na: https://bit.ly/3qUwCxu

 

Lun Sevnik (1992), je bil po študiju bohemistike in filozofije na ljubljanski Filozofski fakulteti, sprejet na filmsko akademijo v Pragi (FAMU) kjer trenutno končuje študij igrane režije. Njegovi študentski filmi so bili prikazani in nagrajeni na vidnejših evropskih festivalih, kot sta filmski festival v Karlovih Varih (KVIFF) in San Sebastian (SSIFF). Za filma Voyage Voyage (2018) in Igra (2019) je na Festivalu slovenskega filma prejel nagradi Vesna za najboljši študentski film. Trenutno končuje svoj diplomski film v slovensko-hrvaško-češki soprodukciji.

Serija filmskih pogovorov #EkstremnoSlovensko je v preteklih letih domovala v IntimnemKinu.GT22 in skrbela za širjenje filmske zavesti v živo. 2019 se je zaključila serija pogovorov s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami, ki je izšla tudi v knjižni izdaji, štafeto pa je za tem prevzela nova, mlada filmska energija. V letu 2020 se je serija v iskanju kontinuiranega stika z občinstvom v sodelovanju z Bazo slovenskih filmov prvič preselila na splet ...

Facebook Twitter Deli