Delavnice na Radiu Študent, prostovoljstvo na Borštnikovem srečanju in študentska delovna brigada

Na Radiu Študent v sodelovanju z Mestno zvezo prijateljev mladine – Ljubljana letos organizirajo počitniške aktivnosti za otroke in mladino. Z otroki in mladino bodo na delavnici Radijska pustolovščina raziskali skrivnosti radia in se naučili radijskega govora ter radijske tehnike, spoznavali pa bodo tudi različne novinarske prijeme – od intervjuja do poročanja – ter imeli priložnost izbirati glasbo, ki se bo vrtela na radijskih sprejemnikih. Zadnji dan delavnice bodo nova znanja pokazali v radijski oddaji, izvedeni v živo na radiu!

Delavnice so zasnovane za dve starostni skupini (od 7. do 11. leta in od 12. do 16. leta), pri čemer bo izvedba prilagojena glede na starost učencev. Vsekakor pa so namenjene vsem, ki se želijo soočiti z zanimivim izzivom, pridobiti novo izkušnjo in se skozi igro, zvočne zgodbe ter lastno kreativnost seznaniti z radiom s povsem novega, svežega zornega kota. Poleg tega se bodo prisotni na delavnici lahko odločali med posameznimi področji radijskega dela ali pa se preizkusili na več različnih področjih – od govora do izbiranja glasbe.

Si študent? Nezaposlen? Te zanima, kaj se dogaja v zaodrju največjega slovenskega gledališkega festivala? Želiš biti udeležen pri dejavnostih, ki potekajo skrite pred očmi obiskovalcev? Postani eden od mnogih prostovoljcev, ki vsako leto pomagajo na festivalu Borštnikovo srečanje, v zameno pa si lahko ogledajo katero od predstav, pridobijo nova znanja, izkušnje in poznanstva.

Letos so se vrnili k rdeči. Sodelujejo, povezujejo, plešejo, nastopajo, se igrajo, rastejo in bogatijo gledališki utrip mesta. Celostna podoba festivala je živa in prepričani so, da ne bo ostala prezrta. V bogatem tekmovalnem in spremljevalnem programu bodo predstavili najboljše domače in mednarodne gledališke stvaritve, gledališke produkcije in filmske projekcije AGRFT, izvedli bomo mednarodne konference, knjižne predstavitve, delavnice in pogovore. V fokus podrobneje postavljajo finsko dramatiko in gledališče.

Imaš čas med 20. in 29. oktobrom?

Pošlji svojo prijavo do 12. junija 2017 na borstnikovo@sng-mb.si in povabili te bodo na uvodno srečanje, na katerem bodo odgovorili na vsa tvoja vprašanja.

Prijavite se lahko tudi na 19. študentsko delovno brigado, ki bo letos potekala med 21. in 30 julijem v Kranjski Gori. V projektu, namenjenem med drugim tudi spodbujanju solidarnosti med študenti, je lani sodelovalo več kot 800 mladih prostovoljcev z več kot 50 tisoč prostovoljskih ur opravljenega dela, porabili so več kot 1.500 parov delovnih rokavic in ustvarili nešteto novih prijateljstev in nepozabnih doživetij. Kot največji prostovoljski projekt ŠOUM že od leta 1999 organizira študentske delovne brigade za pomoč prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali so demografsko ogroženi. Prijavite se lahko do 23. junija na spletni povezavi dostop.si/sdb. Število mest je omejeno.

Študentrobljo je pripravilo Študentsko uredništvo.

Facebook Twitter Deli