Glasbene novice

Anatomija zvuka je radijska oddaja na omladinskem programu bosanskega radia, ki jo vodi stari znanec domačega unterhunta – Dragan Vuković-DJ Vuk. V začetku leta tradicionalno nadaljuje s posebnimi edicijami, ki so namenjene letnemu pregledu. Na seznamu posebnih oddaj se najdejo pregledi po žanru: najbolje od YU noise rocka, YU jazza, Yu Alter Popa in sedaj še YU prog rocka. Link: https://www.mixcloud.com/banjalukadreaming/


 

Mladi glasbeni ustvarjalci do 24 let, Pozor!

Koncertni cikel Re_humanizacija vabi mlade glasbene ustvarjalce! Obeta se pet dogodkov v Kinu Šiška, v sodelovanju z uveljavljenimi slovenskimi umetniki. Rok za prijave: 15. februar. Osrednji cilji Re_humanizacije so vzpodbujanje razvoja novih umetniških kolektivov, vzpostavljanje in izmenjava naprednih ustvarjalnih procesov ter izvedba avtorskih del, ki so plod vizij najmlajših generacij slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Glasbeni cikel Re_humanizacija je nov projekt, ki nastaja v produkciji Zavoda Sploh in koprodukciji Center Urbane Kulture Kino Šiška. K sodelovanju vabijo mlade glasbene ustvarjalce, stare največ 24 let. Prijavitelji morajo v prijavi predstaviti idejno zasnovo dela, ki ga želijo ustvariti (tekstovni, notni ali vizualni zapis) in priložiti svojo biografijo. Rok za prijave je 15. februar, poslati jih je potrebno na spletni naslov Zavoda SPLOH: zavodsploh@gmail.com. Rezultati razpisa bodo objavljeni 19. februarja 2018 na spletni strani Zavoda SPLOH.

Ekipo selektorjev natečaja sestavljajo: Peter Baroš, Luka Zagoričnik in Anže Zorman.

Re_humanizacija je projekt, katerega umetniški vodja je priznani slovenski skladatelj in tolkalec Dré Hočevar. Namen projekta je madim ustvarjalcem odpreti možnosti za snovanje in javno izvedbo avtorskih del, ki bodo v okviru petih dogodkov predstavljeni v dvorani Katedrala Kina Šiška. Soustvarjali in izvedli jih bodo izbrani člani kolektiva uveljavljenih slovenskih ustvarjalcev: Irena Z. Tomažin, Miha Blažič – N'toko, Mina Fina, Primož Sukič, Maja Osojnik, Luka Prinčič in Simon Klavžar.

 

Od 26.februarja do 3. Marca se bo v Velenju v soorganizaciji saksofonista Jureta Pukla odvijala jazz klinika,  na katero se še vedno lahko prijavite na www.jazz-velenje.si. Kaj pomeni klinika v taksnem pomenu besede? Organizatorji so pojasnili takole:

Na petdnevnem glasbenem druzenju bomo delili znanje, ideje, nasvete, vzpodbujali in motivirali. Klinika seveda ne pomeni, da bomo zdravili, ampak svetovali, debatirali, iskali resitve in odgovore skupaj. Odnos ucitelj - ucenec bo prijateljski in ne avtoritetski.

 

Kdo se lahko prijavi?
Klinika je namenjena vsem, ki imajo vsaj nekaj izkusenj v improvizaciji in jazzu in imaj nekaj znanja na svojem istrumentu. 

Facebook Twitter Deli