Izobraževanja na področju mladinskega dela in dela z mladimi

CNVOS s Civil Society Development Foundation iz Romunije in mrežo ENNA iz Bruslja izvaja projekt Organizacijski razvoj organizacij, ki delajo z mladimi in za mlade. V sklopu projekta bomo izvedli pet pilotnih delavnic na temo organizacijskega razvoja mladinskih organizacij. Kot udeleženci delavnic boste preizkusili novo orodje, namenjeno organizacijskemu razvoju, pripravili načrt za izboljšanje delovanja svoje organizacije ter imeli možnost individualnega svetovanja CNVOS. Delavnica v Mariboru poteka 17. in 18. novembra v prostorih Mestnega mladinskega sveta Maribor.

Prvi dan – 10:00 do 17:00 
Prvi dan boste udeleženci spoznali osnove organizacijskega razvoja ter orodja in priročnik, ki so bili razviti v okviru projekta. Prek interaktivnih metod dela boste razmišljali o svojih organizacijah in s pomočjo orodij v priročniku identificirali ključna področja, ki bi jim morali posvetiti več pozornosti in nadgraditi svoje delovanje.
Drugi dan – 10:00 do 13:00 
Drugi dan bo namenjen praktičnemu načrtovanju potrebnih ukrepov, ki jih organizacije lahko izpeljejo v roku enega leta in tako izboljšajo svoje delovanje. Skupaj boste pripravili individualne načrte dela, pri uresničitvi katerih bo organizacijam na voljo tudi mentorstvo CNVOS-a.

Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu predstavlja enega izmed vsebinskih področij projekta Delat grem!, ki mladim v splošnem nudi različne vrste usposabljanj, preko katerih pridobivajo nove kompetence, ki jim pomagajo pri vključevanju na trg dela. Aktivnosti projekta Delat grem! temelji na metodah mladinskega dela in ker bi želeli to področje dodatno okrepiti, vas vabimo na seminar, kjer bomo podelili svoje izkušnje, se naučili kaj novega in oblikovali koncept spletnega brskalnika, ki bo služil za iskanje informacij o možnostih vključevanja v mladinsko delo.

Seminar je namenjen mladinskim delavcem_kam, prostovoljcem_kam in drugim posameznikom_cam, ki so povezani_e z mladinskim delom ali pa jih to področje dela zanima. Potekal bo v obliki dvodnevnega srečanja, v torek, 21. 11., med 10. in 19. uro ter v sredo, 22. 11., med 10. in 16. uro v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor.

Na seminarju boste preko lastnih primerov iz prakse raziskovali področje pridobivanja in prepoznavanja kompetenc ter spremljanja učnih procesov v mladinskem delu. Študentke sociologije Filozofske fakultete UM pa nam bodo predstavile rezultate raziskave, ki so jo opravile na temo pomena pridobivanja kompetenc, kar bo služilo kot eno izmed izhodišč našega dela.

Cilj dvodnevnega srečanja je vzpostavitev modela beleženja kompetenc, iz katerega boste v naslednjih tednih oblikovali spletni brskalnik, ki mladim, ki iščejo priložnosti za pridobivanje novih izkušenj, znanj in kompetenc služil kot mesto, kjer bodo našli informacije o programih, projektih in organizacijah, kjer bodo to znanje lahko pridobili. 

Skozi proces seminarja vas bo popeljal Sašo Kronegger, izkušen trener in moderator z mnogimi izkušnjami dela v mladinskem polju.

Hrana in nastanitev: V torek poskrbijo za kosilo in večerjo ter v sredo za kosilo, oba dni pa tudi za prigrizke med odmori. Za lažjo organizacijo v prijavnici označite morebitne prehranske posebnosti. Prav tako vsem, ki ne prihajate iz Maribora, ponujajo brezplačno možnost prenočitve v Hostlu Pekarna (http://www.hostelpekarna.eu/), kar označite v prijavnici.

Prijave sprejemajo do ponedeljka, 20. 11., do 10. ure dopoldne na tej povezavi: https://goo.gl/forms/FeCBYzydRlOUiyEn2.

Študentrobljo pripravlja Študentsko uredništvo.

Facebook Twitter Deli