Kaj početi po zaključenem študiju?

Zavod za novodobno izobraževanje v Mariboru išče na področju mednarodnih projektov mobilnosti novega sodelavca/-ko - koordinatorja/-ko in mentorja/-rico kandidatov. ZNI je nevladna in nepridobitna organizacija, ustanovljena leta 2005 z namenom vzpodbujati in motivirati posameznike in različne skupine za aktivno participacijo v družbi ter povezovanje in sodelovanje z drugimi ne glede na njihovo kulturno, narodno, religiozno ali jezikovno pripadnost. Več informacij na spletni ali FB strani zavoda oziroma na tej povezavi.

Naprej, center za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Maribor, objavlja razpis za prosti delovni mesti psihologa in fizioterapevta. Zaposlitev je za polni delovni čas za obdobje enega leta, pogoj je opravljen strokovni izpit na področju zdravstva. Prijave sprejemajo do 8. marca, vlogo pošljite po pošti. Več informacij na tajništvo@zavodnaprej.si.

Društvo za razvoj in varovanje Geoss in Društvo za podporo civilne družbe za ZLHT - regionalni center NVO, ki deluje v Zasavju, objavljata razpis za strokovnega sodelavca, ki bi mu radi zaupali samostojno delo pri izvajanju projektnih aktivnosti. Kandidat mora imeti univerzitetno izobrazbo družboslovne smeri, z znanjem angleškega jezika in vsaj tremi leti izkušenj na projektnem delu. Več informacij na www.consulta.si.

Zavod Nefiks je zaradi potreb mladih in delodajalcev ponovno oživil jezikovne klube, ki omogočajo mladim, da na neformalni in brezplačni način pridejo do nadvse pomembnega znanja, znanja tujih jezikov. Klubi se bodo izvajali po celotni Sloveniji. V ta namen zbirajo prijave za vse, ki bi se želeli preizkusiti v vodenju enega izmed klubov v svojem kraju. V kolikor se želiš preizkusiti v vodenju kluba, ti to predstavlja izziv in odlično izhodišče za tvojo nadaljnjo karierno pot, lepo vabljen(a), da oddaš svojo prijavo. Več informacij je na voljo tudi na njihovi spletni strani.

Društvo za pravice pacientov pripravlja izid nove revije Slovenski pacient in zanjo išče novinarje za pisanje člankov s področja zdravstva, prehrane, alternativne medicine in zdravega življenjskega sloga, pripravo reportaž ter intervjujev s pacienti in zdravstvenim osebjem. Prednost imajo mladi s končano novinarsko izobrazbo, ki si želijo pridobiti izkušnje pri delu v medijih. Delo se opravlja po dogovoru, redna zaposlitev ni zagotovljena. Več informacij in prijave z življenjepisom: info@pravicepacientov.si.

MKC Maribor v okviru projekta Delat grem! med 8. in 11. marcem pripravlja uvodno usposabljanje za brezposelne mlade v ciljni starostni skupini med 15 in 29 let, ki bi se želeli spoznati z mladinskim delom in usvojiti konkretne kompetence na tem področju. V okviru Banke povezovanj je za člane usposabljanje s področja projektnega dela, možnosti razvoja lastnih idej ter iskanja priložnosti spoznati delo pri različnih delodajalcih, brezplačno. Projekt Delat grem! skozi sklope aktivnosti Knjižnica znanj, Banka povezovanj in Razvijanje mladih sanj povezuje brezposelne mlade, migrante in etnične manjšine, dijake ter študente z delodajalci, ki verjamejo v znanje in kompetence mladih. Aktivnosti projekta temeljijo na mladinskem delu, povezovanju Podravske in Pomurske regije ter opolnomočenju mladinskih organizacij. Več na www.delatgrem.si.

Mlade z vseh koncev nagovarjajo številni ponudniki treningov "mehkih veščin" in storitev učenja podjetništva ali učinkovite samoprodaje. V okviru projekta Inkubator 4.0 se lahko v marcu udeležite dveh brezplačnih usposabljanj tudi v Mariboru. Če verjamete sufliranjem, da je pred uspešnim iskalcem zaposlitve najprej gora dela na osebni rasti in samozavestnem nastopanju, vam bodo prišle prav delavnice retorike Prebudi govorca v sebi! ali iskanja ravnotežja v sebi Spočit in učinkovit!. Več informacij: info@inkubator40.si.

Za dopolnilno izobraževanje na področju filma sta poskrbela Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center, ki organizirata polletno scenaristično delavnico, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srdjana Koljevića. Scenarnica 2017 – Od ideje do scenarija za celovečerni igrani film bo potekala v Ljubljani od aprila do septembra (šest srečanj in zaključek na FSF v Portorožu). Poziv in prijavnico najdete na spletni strani Društva slovenskih režiserjev. Rok za prijave je 17. marec.

Študentrobljo pripravlja Študentsko uredništvo.

 

 

Facebook Twitter Deli