Mariborska Univerza med tremi odstotki najboljših univerz na svetu

Predstavniki Univerze v Mariboru so novosti, pomembne roke in postopke ter priprave na informativna dneva, ki bosta 9. in 10. februarja, danes predstavili na novinarski konferenci.

Za študijsko leto 2018/2019 mariborska univerza razpisuje 3775 vpisnih mest za redni študij, ker je slabe štiri odstotke manj kot lani, ter 845 vpisnih mest za izredni študij, kar je za petino manj kot lani.

A se trend upadanja števila razpisanih vpisnih mest po besedah prorektorice za študijsko dejavnost Nataše Vaupotič zmanjšuje, ker se umirja tudi trend upadanja natalitete. Število razpisnih mest pa zmanjšujejo zato, ker se prilagajajo interesu za študij. Med ponembnimi novostmi se je omenjal tudi pilotni projekt vpeljave prakse na drugi stopnji, in sicer kot obštudijsko dejavnost, ki se bo študentom vpisala v prilogo k diplomi.

Univerza v Mariboru sicer med svojimi dosežki izpostavlja, da se po mednarodnih lestvicah v zadnjih letih uvršča med tri odstotke najboljših univerz na svetu. Po mednarodni lestvici revije Times se uvršča med 300 najboljših evropskih univerz in tako zaseda najvišje mesto med slovenskimi univerzami.

 

 

Si mladi glasbeni ustvarjalec/ka in iščeš priložnost za stvaritev in realizacijo avtorskega interdisciplinarnega glasbenega dela? Prijavi se na poziv za mlade umetnike/umetnice, ki ga je objavil Zavod Sploh. Obeta se pet dogodkov v Kinu Šiška, v sodelovanju z uveljavljenimi slovenskimi umetniki: Irena Tomažin, Miha Blažič – N’toko, Mina Fina, Primož Sukič, Maja Osojnik, Luka Prinčič, Simon Klavžar. Osrednji cilji natečaja, ki se imenuje Re_humanizacija, so vzpodbujanje razvoja novih umetniških kolektivov, vzpostavljanje in izmenjava naprednih ustvarjalnih procesov ter izvedba avtorskih del, ki so plod vizij najmlajših generacij slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Tvoja prijava naj vsebuje idejno zasnovo za delo, ki ga želiš ustvariti (tekstovni, notni ali vizualni zapis) ter biografijo. Starostna omejitev za prijavitelje je 24 let.

Za več poguglaj: re_vitalizacija.

Facebook Twitter Deli