Študentroblja kar tako

Konec septembra se izteče zakonski rok za dokončanje študija tistim študentom, ki so študirali po starih, predbolonjskih programih. Čeprav je ta zakonski rok znan že dvanajst let, je veliko takšnih, ki svojih obveznosti do takrat ne bodo opravili. Zato so se, predvsem iz opozicijskih vrst, pojavili pozivi k podaljšanju roka. Tisti, ki študija po starih programih še niso končali, imajo za to čas le še do 30. septembra. Da bi se ta rok premaknil, si močno želi predvsem opozicija, a univerze in ministrstvo temu ostro nasprotujejo. Zdaj iščejo alternativno rešitev, poroča Dnevnik. Da bi bila zadeva kvantitativno bolj zanimiva, naj povemo še, da je menda takih študentov kar 12.500. Torej bi polovica Ptuja morala diplomirati v enem poletju. Če si seveda kdo sploh še želi diplomirati.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije naj bi do konca tega meseca v Uradnem listu in na spletni strani sklada objavil Javni razpis projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju - po kreativni poti do znanja 2016/17. V okviru projektov bodo študenti proučevali različne kreativne in inovativne rešitve za izzive gospodarskega in družbenega okolja, hkrati pa se bo s spodbujanjem medsebojne izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks visokošolskih učiteljev in strokovnjakov iz (ne)gospodarstva izvajal prenos strokovnega in akademskega znanja. Sofinanciranje bodo lahko pridobili projekti, ki se bodo izvajali v skupinah od 6 do 8 študentov pod mentorstvom pedagoškega in delovnega mentorja, kar spada v prvi sklop. Drugi sklop pa bo namenjen spodbujanju medsebojne izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks visokošolskih učiteljev in strokovnjakov iz gospodarstva.

Pedagoški inštitut, v sodelovanju s Slovenskim društvom raziskovalcev na področju edukacije, vabi k prijavi na 1. nacionalno konferenco z naslovom Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju danes?, ki bo potekala v torek, 27. septembra 2016, v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Rok za prijavo na konferenco je 9. september 2016.

Hkrati pa vas še obveščajo, da komisija za priznanja in nagrade Pedagoškega inštituta, v sodelovanju s Slovenskim društvom raziskovalcev na področju edukacije, razpisuje Priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja za leto 2016. Rok za prijavo predlogov je 15. avgust 2016, priznanje pa bo podeljeno na prej omenjeni konferenci. Več informacij vam bo posredovala Ana Mlekuž na telefonski številki 01 420 12 51 ali na elektronskem naslovu ana.mlekuz@pei.si.

Če si ženskega spola in če bi rada eno leto preživela na Siciliji, blizu Agrigenta, natančneje v Sciacii, če se rada ukvarjaš z otroki z manj priložnostmi in imaš osnovno znanje italijanščine, potem bo tale novica kot nalašč zate. Do 7. avgusta se lahko prijaviš na EVS prostovoljsko službo. Moraš še biti odprte glave in pripravljena se učiti, razvijati medčloveške odnose ter, najverjetneje tudi nekaj debele kože. Prijave s Cvjem pošljete na mail walden@associazionejoint.org najkasneje do 7. avgusta. In to v angleščini.

Študentrobljo meni nič tebi nič napisal David.

Facebook Twitter Deli
0 comments