Študentske glasbene novice

V četrtek 11.januarja se ima v Ljubljani v Klubu Gromka na Metelkovi zgoditi poseben dogodek, saj gre za koncert, ki ga družno organizira več domačih iniciativ. Kar petero sotrudnikov s polja improviziranih godb in nove muzike (poleg Defonije še Confine aperto, FriForma, vrhniško Rojišče in Sunday NOISE iz Bistrice ob Sotli) je strnilo vrste in oktetu NUCLEAR DREAM WEAVERS COMPOUND omogočilo premieren nastop. Velika jazzovska vokalistka Linda Sharrock, njena desna roka, izborni pihalec in strunar Mario Rechtern, gostja in gost iz Srbije ter plejada domačih moči! Zasedba se je sestavila na pobudo domačega tolkalista Vida Drašlerja, ideja pa se je rodila na lanski izdaji mednarodnega kongresa Improcon, ki se vsako leto avgusta odvija preko meje in ob meji s hrvaško, v okolici Kumrovca. Zasedbo sestavljajo:

· Linda Sharrock - glas
· Mario Rechtern - sopranino-, altovski-, baritonski saksofon, električna violina
· Marko Karlovčec - sopranski-, altovski saksofon
· Marina Džukljev - klaviature
· Tomaž Grom - kontrabas
· Jošt Drašler - kontrabas
· Aleksandar Škorić - bobni, tolkala
· Vid Drašler - bobni, tolkala


 

Oddaja Maršal Bluz, ki jo na Maršu poslušate vsako sredo ob 19h, bo v februarju dobila še svoj redni mesečni klubski termin - Blues jam sessions. Več o konceptu, terminih in lokaciji pa v naslednjih dneh na vaši frekvenci. Stay tuned.


 

Im more coke sella less coachella, gobca Westide Gunn na enem izmed presežnih albumov prejšnjega leta. A očitno bo s starejšim bratom Conwayem vseeno nastopil na enem izmed največjih festivalov na planetu zemlja – megalomanskem kalifornijskem Coachella. Sicer pa se pojavljajo pozivi k bojkotu tega mastodonta, saj je lastnik firme ki poganja festival in še nekaj drugih Philip Anschutz očitno velik donator in podpornik anti-LGBTQ organizacij in ostalih ameriških alt-rigth bolanij. Za enkrat se okoli tega odpirajo zanimive debate, ali bo sledil tsunami odpovedi nastopov je težko napovedati. Dejstvo da so takšni megalomanski festivali zanimivi za investitorje, ki na koncu festival kupijo iz čistih računic dobičkonosnosti,  že leta uničuje ugled nekaterim glasbenim festivalom. Fuck that šit, bejžte v klube.

 

Oktobra ustanovljeni Jazz Club Ljubljanski grad je napovedal program za novo trimesečje od 5.januarja do 30. marca. Program je za kakšnega zajebanega glasbenega opremljevalca radia Marš precej ravninski in naravnost dolgocajtno šminkerski. Za jetset zajebance pa verjetno nekaj kar se je v Ljubljani že dalj časa pogrešalo. Tudi debate, ki jih domači đezerji odpirajo ob otvoritvi podobnih pobud v koleraciji z drugo stranjo, to je Jazz festival Ljubljana, so za kakšnega zajebanega glasbenega opremljevalca naravnost nagnusne. Ko se beli moški prepirajo o tem kaj je in ni, bi moral biti in ne bi smel biti jazz, tiste socio-muzično občutljivejše sorte sili na bruhanje. Kakorkoli, presodite sami, program za naslednje tri mesece je objavljen na že kakšni strani.

Facebook Twitter Deli