Uredniško delo na radiu Agora 105,5 in prevod knjige Petra Watkinsa v reviji Ustroj

Avstrijski Radio AGORA 105,5 je objavil razpis za uredniško delo.

Mariborska študentska revija Ustroj objavila prevod knjige Petra Watkinsa Kriza medijev

Radio AGORA deluje od začetka oddajanja leta 1998 kot edini svobodni radio na Koroškem in od leta 2012 oddaja tudi na južnem Štajerskem. Ustvarja medijski, umetnostni in eksperimentalni prostor za slovensko-, nemško-, dvo- ali večjezične poslušalke, poslušalce, radijke in radijce na Koroškem in južnem Štajerskem ter za priseljene ljudi, njihove jezike in kulture. Vse to s ciljem, da pripomore h komunikaciji med narodnostnimi skupinami. Radio sodeluje kot partner kulturnih prirediteljev in izobraževalnih ustanov ter socialno, feministično, kvir, integrativno, ekološko in zgodovinsko naravnanih pobud. Okoli 60 svobodnih sodelavk in svobodnih sodelavcev in šest urednic in urednikov je odgovornih za program, ostali štirje zaposleni pa pokrivajo področja glasbenega uredništva, tehnične podpore, šolanj, usklajevanje programa in poslovodstva. So proti vsaki obliki nasilja, diskriminacije, izločitve in hujskanja.

Naloge urednika so oblikovanje prispevkov, raziskovanje, obdelava tonskega materiala, moderacija (v živo in posneto), sodelovanje z uredništvom. upravljanje s tehnično opremo v studiu, dokumentacija in arhiviranje prispevkov. Pričakujejo zelo dobro znanje slovenskega in nemškega jezika, dobro poznanje političnih, kulturnih in zgodovinskih razmer v alpsko-jadranskem prostoru ter subkulturnega in medijsko ali družbenopolitičnega dogajanja, izkušnje v novinarskem delu, radijski glas in dobro izgovorjavo, voljo do sodelovanja, samostojno in samoodgovorno delo, prilagodljivost, sposobnost prenašanja konfliktov in zanimanje za dodatne izobraževalne ponudbe. Delovno razmerje za 38 in pol ur tedensko bo sklenjeno za 20 mesecev med porodniško odsotnostjo urednice, z začetkom v septembru 2017.

Prijave pošljite najkasneje do danes 29.07.2017 na e-poštni naslov angelika.hoedl@agora.at. Več o programu na spletni strani radia in radijskem spletnem arhivu.

Študentsko glasilo Ustroj je junija letos v 10 številki objavilo prevod besedila Kriza medijev ameriškega kritičnega misleca Petra Watkinsa, ki je nastal v okviru študentske prevajalske prakse društva Zofijini ljubimci. Tiskano razlličico najdete po mariborskih nevladnih organizacijah in lokalih, digitalna pa je v pdf obliki dostopna na na slovu zofijini.net/kriza-medijev.

Študentrobljo pripravlja Študentsko uredništvo.

Facebook Twitter Deli