Vključevanje IKT na Univerzi v Mariboru in 2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

Na Univerzi v Mariboru si prizadevajo za vključevanje informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) v visokošolski študijski proces. Predstavili so namreč projekta Didakt.UM mariborske univerze in Digitalna UL – z inovativno uporabo IKT do odličnosti Univerze v Ljubljani, ki sta bila izbrana na javnem razpisu.

Ključni cilj projekta Didakt.UM je, da s spoznavanjem in uporabo najnovejših IKT orodij v študijskem procesu diplomanti UM lažje in učinkoviteje vstopajo na trg dela. V okviru projekta na mariborski univerzi načrtujejo tudi sodelovanja z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki. Tako s centrom Aalborg UNESCO na Danskem, kako tudi s specialistom za e-izobraževanje, Alastairjem Creelmanom iz Univerze Linneaus na Švedskem.

Običajna predavanja »ex cathedra«, za današnje generacije študentov, ki odraščajo z informacijsko komunikacijsko tehnologijo, več niso ustrezna. Namen javnega razpisa je tako spodbuditi modernizacijo visokošolske didaktike s preudarno uporabo IKT in prehodom na digitalno izobraževanje.

Društvo VTIS organizira 2. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini, ki se bo odvijal v petek, 22. decembra, v prostorih rektorata Univerze v Ljubljani. Cilj simpozija je vzpostavitev in utrjevanje vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in raziskovalci ter profesorji v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks.

Na simpoziju bo potekalo šest tematskih panelov v dveh sklopih, na vsakem panelu pa bodo trije govorci. Tako bodo slovenski profesorji oziroma raziskovalci v tujini predstavili svoje raziskovalno delo publiki. Panelom bodo predsedovali profesorji ali raziskovalci z univerz in raziskovalnih inštitutov v Sloveniji. Odmori bodo namenjeni navezovanju novih stikov in pogovorom o morebitnem znanstvenem sodelovanju.

Več o simpoziju si lahko preberete na spletnih straneh društva VTIS: http://www.drustvovtis.si/


In še namigi za študente z nižjimi dohodki...
Po simbolični ceni prodajajo rabljene, a še vedno uporabne stvari, ki so na voljo na Dobrodelnem bazarju še danes, 14. 12. 2017, do 18. ure na Štuku, v soboto Tkalka pripravlja Dan izmenjav med 10 in 13h, prihodnji četrtek pa na Gudstaf Market, ki poteka med 13 in 18h.
Študentrobljo pripravlja Študentsko uredništvo.

Facebook Twitter Deli