Kulturni napovednik

22. 10. 2021

Ob: 18:00
Tip dogodka: Razstava
Lokacija: Avla Gt22
Vstopnina: Vstop prost

Projekt “the hottest year” skozi oblačilne kose opozarja na segrevanje ozračja in klimatske spremembe ter posledice s katerimi se bomo soočali v prihodnosti, če ne bo v kratkem prišlo do velikih sprememb. Tematika je predstavljena skozi igrive in naivne ilustracije, prikazane v različnih tekstilnih tehnikah: pletenje in kvačkanje ter različnih vrstah tiska. Oblačila so izdelana iz zavrženih, dead stock in second hand materialov, saj je prav modna industrija ena izmed večjih, ki prispevajo k segrevanju planeta.

Ob: 19:00
Tip dogodka: Razstava
Lokacija: Ugm studio
Vstopnina: Vstop prost

Otvoritev razstave umetnice Ksenije Čerče.  Hibridni naslov razstave Kdo se boji roza barve? z zametkom »provokata na potezi« napoveduje slikarski razmislek o položaju, v katerem se slikarstvo nahaja danes. Slike na razstavi v tem oziru emancipirajo materialnost kajenja, silikonskih mas, PVC mrež, urina, odpadnih kopij, iridescentnih barv, mail arta, body arta ...

Ob: 20:00
Tip dogodka: Gledališče
Lokacija: GT 22
Vstopnina: 7 € / 5 € za študente, dijake, samozaposlene in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide.

Vse, kar imata, vse, kar jima preostane na poti do triumfa, sta onadva, z ramo ob rami. Praznina, luč in dva igralca. Heroja. Oba sta glavna junaka, oba se borita za svoje mesto pred publiko. Predstava vseh predstav, zdaj ali nikoli! Svi goli pa ko šta voli.

Ob: 20:30
Tip dogodka: Koncert
Lokacija: Narodni dom
Vstopnina: 15 €

V Narodni dom Maribor prihaja eden največjih inovatorjev glasbila, ki je »najbližje srcu« ne le po njegovi legi na telesu, temveč tudi po zvoku, ki nam je v Sloveniji tako domač. Toda nič, prav zares NIČ, nas ne more pripraviti na to, kar nas pričakuje na njegovem nastopu v živo: Pohjonen je namreč ultimativen svetovni inovator na harmoniki, od katere ostane le še okostje – vse drugo je popolnoma predrugačeno. Je novo in neznano, harmonika je elektronski stroj, ki v realnem času ustvarja ne le zvočne podobe, temveč tudi sliko in svetlobo.