Kulturni napovednik

23. 10. 2021

Ob: 19:00
Tip dogodka: Razstava
Lokacija: Ugm studio
Vstopnina: Vstop prost

Otvoritev razstave umetnice Ksenije Čerče.  Hibridni naslov razstave Kdo se boji roza barve? z zametkom »provokata na potezi« napoveduje slikarski razmislek o položaju, v katerem se slikarstvo nahaja danes. Slike na razstavi v tem oziru emancipirajo materialnost kajenja, silikonskih mas, PVC mrež, urina, odpadnih kopij, iridescentnih barv, mail arta, body arta ...

Ob: 16:00
Tip dogodka: Predavanje
Lokacija: Lutkovno gledališče Maribor
Vstopnina: Vstop prost

Ksenija Trs je potujoča knjižničarka brez dlake na jeziku. Najraje izposoja knjige in podarja objeme. Sedaj pa tudi piše. Avtobiografska pripoved Kdo se boji črnega moža? je zapisana v preprostem, humornem tonu, ki izžareva optimizem in neizmerno življenjsko energijo – kljub temu, da jo je življenje temeljito preizkušalo. Brezskrbna mladost na prleškem Humu, narava, živali, gozd, travniki, knjige. Nato ji na pot stopi črni mož, ki v imenu ljubezni gospodari z njo. Dolgo, predolgo išče pot iz začaranega labirinta, a jo naposled najde.

Ob: 20:00
Tip dogodka: Gledališče
Lokacija: Intimni oder, GT22
Vstopnina: 7 € / 5 € za študente, dijake, samozaposlene in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide.

NOise Cirkus je sodobna glasbeno-cirkuška improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo »noise« glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik. Glasba v predstavi bo nastajala v živo in bo neodtujljiv del predstave. Značilnosti in principi »noise« glasbe so ključni navdih za koreografski in razpoloženjski vidik predstave. »Noise« gibanje je pridodalo k osvobajanju glasbe od predvidenih shem (lestvic, skladb, pesmi).

Ob: 21:00
Tip dogodka: Koncert
Lokacija: Pekarna, Dvorana Gustaf
Vstopnina: Ena buča vina

MESZECSINKA

Ob: 22:00
Tip dogodka: Švasanje
Lokacija: Klub Wetrinsky
Vstopnina: 5€

POPTRSH dvojec prihaja v dvorec! Na sobotno noč vam bo postregel z neprekinjenim preigravanjem površno recikliranih manj znanih in znanih plesnih ritmov klubskih viž ob spremljavi premišljeno mešanih estetsko vprašljivih gibljivih slik. Večerni ritomignih ritmov, ki vas kar ponese na plesišče, kjer se razuzdano drajsate po neznancih ki jih ne prej in ne kasneje ne boste videli, kaj šele pozdravili o kakih resnih stvareh pa ne bomo niti pomislili.