MariborIsTheFuture: #talkingphotography with Paola Paredes

In Ecuador approximately 200 facilities exist to “cure” homosexual men, women and transsexuals. The majority of these centres remain open because they are disguised as treatment facilities for alcoholics and drug addicts. Imprisoned against their will, those interned are subject to emotional and physical torture, through force-feeding, beatings and corrective rape. The photographer Paola Paredes interviewed the victims and depicted the suffering they underwent there. She used theatrical methods and incorporated her own emotions, thus allowing us to see in the project Until you change, what was never meant to be seen.

We hosted Paola Paredes in the studio of Youreup Radio in GT22, when she was presenting her retrospective in Maribor on June 18th, 2018.

More: https://www.paolaparedes.com/

SLO:

V Ekvadorju obstaja približno 200 ustanov, kjer “zdravijo” homoseksualne moške, ženske in transeksualke_ce. Večina teh centrov deluje pod krinko ustanov za zdravljenje alkoholizma in drugih odvisnosti. Osebe so v centrih prisilno pridržane in izpostavljene psihičnemu in fizičnemu mučenju, kot je prisilno hranjenje, pretepanje in korektivno posilstvo. Paola Paredes je več mesecev intervjuvala žrtve teh ustanov in se nato odločila upodobiti prizore, ki so jih osebe tam doživele. Uporabila je gledališke metode in vanje vključila lastna čustvena stanja ter nam s tem omogočila, da skozi retrospektivo Dokler se ne spremeniš dobimo vpogled v prizore, ki naj ne bi bili nikoli videni.

Paolo Paredes smo v studiu Radia YoureUp v GT22 gostili 18. junija, 2018, ko je v Mariboru predstavljala svojo retrospektivo.

Več: https://www.paolaparedes.com/

Facebook Twitter Deli