26. Slovenski dnevi knjige v Mariboru

Tudi letos se v Mariboru med 30. majem in 3. junijem 2023 vračajo Dnevi knjige, ki letos potekajo pod motom Najdi svojo knjigo, najdi svoj svet.

Program ponuja raznolike vsebine: knjižni sejem z aktualno ponudbo slovenskih založb in s pestrim spremljevalnim programom na Grajskem trgu, kjer se bo v dopoldanskem času odvijal tudi program za otroke z nastopi slovenskih mladinskih pisateljic in pisateljev.

Ob knjižnem sejmu se bo v šestih dneh zvrstilo preko sedemdeset dogodkov; literarni nastopi, branja, predstavitve knjig, razprave, pogovori, razstave in ulični performansi; na njih pa se bo mogoče v živo srečati z literarnimi ustvarjalci ter z ostalimi akterji, ki sodelujejo v procesu nastajanja knjig; ilustratorji, uredniki, prevajalci in založniki.

V popoldanskem času bo vrata književnosti odprla Literarna hiša Maribor, večerno prizorišče festivala pa bo atrij Vetrinjskega dvora, Vetrinjc - BarCoda, ki bo lokacija kuriranih večernih literarnih dogodkov, tako ali drugače povezane z letošnjo osrednjo temo, na katerih bodo nastopili ugledni literarni gostje.

Na svečani otvoritvi festivala v Univerzitetni knjižnici Maribor bo odprta tudi tematska razstava pod arkadami UKM ter razglašena prejemnica letošnje nagrade Vasje Cerarja za najboljši prevod mladinskega dela.

Podrobnejši program dogodkov po dnevih si lahko ogledate tukaj.
 

Datum: 
torek, 30. 5. 2023 10:00 to sobota, 3. 6. 2023 21:00
Vstopnina: 
Menda brez
Lokacija: 
Različne lokacije po Mariboru
Tip: 
Festival