Lent- Kalu & The Gradient

Luka Uršič nas s svojim projektom KALU in z diskografskim prvencem Get Well Soon (2018) (pri katerem se mu je v zadnji fazi nastajanja pridružila 6-članska zasedba nadobudnih glasbenikov The Gradient) skozi džemanje, improviziranje v gruvu funka, soula in r’n’b-ja vešče povede v subtilno vokalno-instrumentalno melodiko, ki analogne in digitalne glasbene prvine ter lucidne aranžmajske zasuke s plesno živostjo dodatno navdihuje z organsko »bendovsko« dimenzijo.

Luka Uršič je mojster številnih ustvarjalnih disciplin in se kot likovnik ukvarja z ilustracijo, prostorskimi instalacijami, obenem s performativnimi umetnostmi in pa z zvočnim oblikovanjem. Deloval je kot klaviaturist in občasni vokalist v kolektivih kot sta Your Gay Thoughts in Lo-hi-fi. Njegova sodelovanja sežejo v večstranske projekte s Polono Kasal, multidisciplinarnim umetnikom Jašo, glasbeniki Katjo Šulc in Bowrain, še prej pa je sodeloval v zasedbi Not Exactly Lost in bil član elektronske zasedbe Leftfinger.

Zakaj sta revija Mladina in radijska postaja Val 202 prvi dolgometražni založniški podvig Kalu & The Gradient, Get Well Soon, uvrstila med najboljše slovenske izdaje leta 2018, na Festivalu Lent nujno preverite v živo, kajti popolnoma vseeno je, privrženec katerih glasbenih zvrsti ste, saj na malo nočno glasbo ležerne klubske elektronike in subtilnega popa se je možno odzvati edino z užitkom. Tako, da ti telo in duša brez izjeme zapleše!

Datum: 
sreda, 26. 6. 2019 23:45 to četrtek, 27. 6. 2019 02:00
Vstopnina: 
Lenta (25 €; za študente 15 €) / Dnevna Lenta (15 €).
Lokacija: 
Klub Wetrinsky
Tip: 
Koncert