Lent-SUREALISTAS (ARG, ITA) ● PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS (CRO)

/ob 20.00/ SUREALISTAS (ITA)

Družina SuRealistov je leta 2005 prispela v Italijo, kjer so trije sinovi odkrili svoje prave korenine, prostor, kamor zares spadajo. Izvirne kompozicije pišejo argentinski bratje Jeremiah, Joaquin in Agustin Cornej, danes pa skupino sestavlja že 8 članov / bratov, ki prihajajo iz Toskane in južne Italije.

Med »realizmom italijanskega juga« ter glasbenimi sanjami se glasbeniki sprehajajo skozi špansko tradicijo, neustavljive flamenko ritme, nostalgični tango in afro-kubanske ritme, jazz občutke ter »frenesie da bailanta«, ob tem pa ne pozabljajo lastnih idej o glasbi, ki jo sestavljajo ironija, živahnost in interakcija z občinstvom.

Pesmi skupine SuRealistas so izvirne, avtorske, a kljub temu močno povezane s tradicijo Latinske Amerike in argentinskimi, karibskimi ter brazilskimi ritmi. Močna kemija med glasbeniki, ki je nikakor ne gre spregledati, je plod mladostne brezskrbnosti in glasbenega talenta.

Ob številnih nastopih na koncertih po Italiji so v lanskem letu prejeli tudi nagrado projekta SIAE Silumina, ki je vključevala tudi 10 koncertnih nastopov na festivalih v Belgiji, Franciji, Švici, Nemčiji in na Nizozemskem.

 

/ob 21.30/ PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS  (CRO)

Pips, Chips & Videoclips so edinstveni pojav na hrvaški glasbeni sceni: so hkrati stilsko raznovrstni, tematsko provokativni in vizualno privlačni – pravi primer moderne pop zasedbe. Na sceni so vse od začetka 90. let in imajo bogato diskografsko in koncertno zgodovino. Širok razpon vplivov niso nikdar prikrivali in prav ta značilnost – ob specifični poetiki Dubravka – je vse do danes ključnega pomena za prepoznavnost benda.

Doslej so posneli 8 albumov in še naprej redon snemajo ter izdajajo nove single. Najnovejši, Kung fu lekcije, nadaljuje niz, ki so ga začeli s singli Jacques Cousteau, 3PM, Tek da nas podsjeti in K1.

Datum: 
četrtek, 27. 6. 2019
20:00 to 23:30
Vstopnina: 
0
Lokacija: 
9 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor
Tip: 
Koncert