Metal Erection X: Železobeton, Dark Sphere, Obnounce, Grob

Pred vami je okrogla deseta edicija kovinske erekcije in prva uradna obletnica kulturnega društva BRUTAL PARTYSAN. 

NASTOPALI BODO:
ŽELEZOBETON (Thrash Metal, Murska Sobota)
Skupina Železobeton, ki se je danes pridno oprijema žlahtni naziv slovenskih »thrash« metal legend, je nastala septembra davnega leta 1988. Železobeton so ena prvih heavy metal zasedb, ki so nastale v Murski Soboti in ponesle s svojo dejavnostjo to zvrst glasbe iz slovenskega Pomurja na širše območje Slovenije, ter jo tako predstavile tudi širšemu slovenskemu občinstvu. Zasedba je s svojo glasbeno dejavnostjo ustvarila zanimiv glasbeni izraz, ki ga sami imenujejo »mad thrash metal«, vanj pa je združila različne podžanre heavy metal glasbe. Prvi nastop je skupina odigrala oktobra leta 1988 na dvorišču murskosoboškega gradu. V letu 1989 se je skupina koncertno razmahnila in nastopala po različnih odrih kot tudi na privatnih zabavah, med svoj avtorski material pa so vključevali priredbe zasedb kot so Master Of Puppets (Metallica), South of Heaven (Slayer), Lamb Of The Slaughter (Kreator), Transylvania (Iron Maiden), Chiquitita (ABBA), itd…

DARK SPHERE (Symphonic Black Metal, Pomurje)
Skupina Dark Sphere prihaja iz Pomurja in je nastala leta 2008 po razpadu skupine Temačnost. Takrat je skupina za kratek čas delovala kot trio (Gothmog, Jumbo, Kain) in odigrala nekaj koncertov. Kmalu je ta zasedba posnela prvi demo CD z imenom Dark Sphere. Po ponovni spremembi zasedbe je skupina septembra 2010 izdala svoj drugi CD z imenom Ophiuchus, ki govori o skrivnostnem 13. nebesnem znamenju in ozvezdju. Po tretjem in zadnjem CDju, ki nosi ime Masters of Manipulation, je bil izdan leta 2015 od takrat naprej pa je skupina prenehala delovati... vse do novembra letos, ko bodo imeli ekskluzivni koncert na deseti ediciji kovinske erekcije. Nastopili bodo z novo, svežo zasedbo! Njihova glasba je unikatna mešanica simfoničnega black, industrial in gotičnega metala.
 

OBNOUNCE (Death / Black Metal, Ljutomer)
Obnounce so na sceni prisotni že od leta 1998. Njihova glasba ima veliko različnih vplivov in idej, ki so jih združili v skupni želji po igranju agresivnega in melodičnega metala. V prvi polovici novega tisočletja so nastopali v Sloveniji in v Avstriji, Leta 2005 pa so izdali svoj prvenec. V drugi polovici so začeli nastopati tudi po raznih večjih festivalih, med drugim tudi dvakrat na Metal Campu, leta 2007, pa so idali svoj drugi album, ki je imel primesi gothic in thrash metala. Skupina je leta 2011 izdala svoj zadnji album z imenom Age of Darkness, zadnji koncert pa je imela leta 2013, ko jo je zapustil njihov zadnji vokalist, Rok Kodba. Septembra 2016 se je zbrala prvotna zasedba in začela intenzivno delati na njihovem četrtem albumu. 

 

GROB (Black / Death Metal, Primorska)
 

Datum: 
petek, 9. 11. 2018 20:00
Vstopnina: 
5€
Lokacija: 
MC Pekarna
Tip: 
Koncert