MIKK I Film Vojna - brezplačna projekcija

Tretji film v nizu 3 dni Filmskega tedna Evrope v Murski Soboti je brezplačna projekcija filma Vojna / Krigen (Danska, 2015) režiserja Tobiasa Lindholma.

Vodja čete Claus Michael Pedersen in njegovi možje so nastanjeni v Afganistanu. Clausova žena se v tem času skupaj s tremi otroki, ki pogrešajo očeta, spopada z vsakdanjim življenjem. Med rutinsko nalogo se vojaki znajdejo v navzkrižnem  ognju s Talibani. Da bi rešil svoje može Claus sprejme odločitev, zaradi katere ga ob vrnitvi na Dansko obtožijo vojnega zločina.

V okviru letošnjega Filmskega tedna Evrope od 4. do 22. maja 2017 po Sloveniji potekajo projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V dvanajstih slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij. Vsi predvajani filmi so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Nekateri izmed njih pa so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Filmski teden Evrope zatem potuje v Ravne na Koroškem.

Datum: 
sobota, 20. 5. 2017 20:00
Vstopnina: 
ni je
Lokacija: 
MIKK Murska Sobota
Tip: 
Kino