MIKK I NI (AT), IGRALOM (SR)

NI (Ottenheim, AVSTRIJA) astronavt rock cirkus
NI so trije kitaristi: Manuel Mitterhuber, Tobias Hagleitner, Gigi Gratt in bobnar Martin Flotzinger. Igrajo ali so igrali v različnih zasedbah TUMIDO (igrali že v MIKKu), FANG DER BERG, GIGIS GOGOS, BRAAZ. Pri založbi ZACH so leta 2009 izdali istoimenski prvenec, ki v 42 minutah prečka veliko glasbenih žanrov. Poslušalcu le redko nudijo občutek domačnosti, če bi jih hoteli opisali le z eno besedo, bi rekli „absurdno.“ NI je utelešena glasbena spojina kiča, hrupa, disharmoničnosti, grdote, lepote, humorja, roka, diletantstva in diska. Rezultat je čudaška izven zemeljska glasbena izkušnja.
Ob poslušanju njihovega koncerta se boste počutili, kot bi bili priklopljeni na visokonapetostno elektriko. Brezkompromisna energija vas bo odnesla v višje sfere, dokler ne boste priznali, da „space is the place.“ Najraje igrajo na neobičajnih mestih, npr. med občinstvom. Pridite in spoznajte trenutno najbolj osvežujoče noise rock astronavte na zemlji. Naj vas zadane njihova nepredvidljiva energija. 
Ni bodo v Murski Soboti predstavili svojo novo ploščo »Dedoda«, ki je izšla letos.

IGRALOM (Niš, SRBIJA) hillbilly afro funk
Za plesni uvod v razgiban večer bo poskrbel mladi trio Igralom iz Niša. Za sebe pravijo, da špilajo »hillbilly afro funk«, kjer heavy fuzz kitara prinaša zanimivo kombinacijo rokenrola in »assoufa«, zahodnoafriškega načina igranja strunskih glasbil, podprta z globokimi groovy bas linijami in afro beat bobnanjem znotraj konteksta stare šole rokenrola. Leta 2015 je bend izdal svoj prvenec »Pogrešna poznanstva« in si oder delil z izvajalci kot so Artan Lili, Matushka, Repetitor…V Slovenijo prihajajo kot predvozači kultnih Disciplin A Kitschme, ki bodo godli v ljubljanskem Kinu Šiška dva dni pred nastopom v Murski Soboti.

Datum: 
sobota, 20. 5. 2017 20:00
Vstopnina: 
4€
Lokacija: 
MIKK Murska Sobota
Tip: 
Koncert