MIKK: Rdeča Rosa- pripovedovalski dogodek

V sklopu 1. festivala stripovske umetnosti bo 8.12.2017 s pričetkom ob 19.uri v prostorih MIKKa potekala odrska uprizoritev zgodbe Rose Luxemburg, striporoman RDEČA ROSA.

*Na oder postavljena zgodba o življenju Rose Luxemburg, ene največjih ikon politične levice, borke za pravice žensk ter revolucionarke, ki je pomembno zaznamovala svoj čas, njena filozofska misel pa odzvanja še danes, skoraj sto let po njeni smrti. 

Risoroman so za odrsko izvedbo priredili Špela Frlic in Anja Golob. S pomočjo pripovedi, animacije in glasbe v živo pa so jo na oder postavili pripovedovalka Špela Frlic, glasbenik Drago Ivanuša in animator Jure Lavrin.

https://www.facebook.com/events/143060953083422/

Rosa Luxemburg, ena največjih ikon politične levice, borka za pravice žensk ter revolucionarka, je pomembno zaznamovala svoj čas, njena filozofska misel pa odzvanja še danes, skoraj sto let po njeni smrti. 

Risoroman Rdeča Rosa angleške striparke Kate Evans, ki ga je v prevodu Anje Golob izdala založba VigeVageKnjige (2016), prinaša predstavitev njenega življenja in dela v podobah, dialogih in izbranih citatih. Na odru bo strip zaživel s pomočjo pripovedi pripovedovalke Špele Frlic, glasbe v živo Draga Ivanuše in ob izvrstnih animacijah, ki jih je izdelal Jure Lavrin.

Produkcija: VigeVageKnjige, Vodnikova domačija in Inštitut 8. Marec

*Risoroman Rdeča Rosa poteka v sklopu projekta MIKK(s)TRIP in je podprt s strani Mestne občine Murska Sobota.

Datum: 
petek, 8. 12. 2017 19:00
Vstopnina: 
2 Eur, za učence in dijake vstop prost
Lokacija: 
MIKK, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota
Tip: 
Predavanje