Zakaj potrebujemo socialistični medij

Kakšno je stanje prevladujočih medijev v Sloveniji? Kakšno vlogo igra v medijih profitni motiv ? Kaj pa lastništvo medijev? Katere ideje zastopajo prevladujoči mediji? Ali neodvisni, objektivni in nepolitični, neideološki medij sploh obstajajo? Kako mediji reproducirajo svetovni nazor za namene kapitalističnega razreda? Kako je v medijih zastopan delavski razred? Koliko je v novinarstvu manevrskega prostora za pisanje iz socialistične pozicije? Kaj je socialistični medij in kakšna je njegova vloga v družbi?

Na ta in še mnoga druga vprašanja smo skušali odgovoriti v epizodi  "Zakaj potrebujemo socialistični medij?", ki je bila na kanalih Rdeče pese objavljena 26. junija 2023, a je še vedno aktualna.

Prilagamo še seznam naprednih spletnih strani in medijskih platform, ki jih priporočamo pri Rdeči pesi: Radio Študent, Radio Marš, Novi plamen, Bilten, Red Flag, Word Socialist Web Site, Socialist Alternative, Socialist Voice, Socialist Worker, Jacobin, Novara Media, In Defence of Marxism, Socialist Appeal, Marxist, Counterfire, Climate and Capitalism, Monthly Review Online, Fightback, Labor Notes, Tribune Magazine, Tempest, Michael Roberts blog ter Kevin Ovenden Facebook stran.
 

Voditelja: Jerneja Breznik,Timotej Pavlin

Gosta: Luka Mofardin, Ana Lah

Zvok in montaža: Tadej Kern

Facebook Twitter Deli