Okamenela

Plesna predstava se ukvarja z razumevanjem slovenske pokrajine skozi motiviko ljudskih pripovedk. V ospredje postavlja zgodbo Ajdovske deklice, katere kamnito lice na Vršiču spada med najlepše slovenske naravne znamenitosti. Deklico v kamen zaradi zle prerokbe o uboju zlatoroga ujamejo lastne sestre. Slutnja smrti zlovešče zareže v čisto dušo mogočne narave, ki ranjena lahko premika gore, poplavi doline, požge in osuši rastlinje ter človeka postavi pred dejstvo, da je na Zemlji le gost.
Plesna predstava je spremljevalni program 39. Zimske plesne šole in predfestivalskega dogodka 18. Platforme sodobnega plesa (Platforma mladih - Platoforma pred Platformo).

Plesni kolektiv Š. I. K. je zasedba mladih plesalk, ki se je v zadnjih 5 letih predstavila z več samostojnimi plesnimi predstavami (Čudovito preživetje, Materija, Kam si raztresla sekunde, Korenine). Plesalke sodelujejo tudi z drugimi plesnimi zasedbami, s katerimi nastopajo v celovečernih plesnih predstavah in se udeležujejo plesnih tekmovanj ter festivalov v Sloveniji in v tujini. Plesna predstava Okamenela je nastala pod mentorskim vodstvom mednarodno uveljavljene koreografinje Urše Rupnik.

Idejna zasnova in izvedba: Vanja Kolanovič, Anja Spasovski, Nadja Spasovski, Vita Trantura, Nika Zidar (Plesni kolektiv Š. I. K.)
Koreografija: Urša Rupnik in plesalke
Dramaturško svetovanje in producentstvo: Mojca Kasjak
Glasba: David Nik Lipovac
Oblikovanje svetlobe: Gašper Bohinec
Kostumografija: Nina Povšič Trantura
Celostna grafična podoba: Nika Zidar
Produkcija: Zavod MOJA KREACIJA, Maribor
Koprodukcija: Plesna izba Maribor
Fotografija: David Orešič

Datum: 
sobota, 24. 2. 2024 20:00
Vstopnina: 
Prost vstop, prispevki dobrodošli
Lokacija: 
Mali oder Narodnega doma Maribor
Tip: 
Performance