Peskovnik

Za Peskovnik na Maršu si ni treba umazati rok. Bagrčki, lopatke in kanglice niso obvezna oprema. Lahko pa jih prinesete s seboj. V Peskovniku bomo skupaj odkopavali in odkrivali blagozvočno glasbo, tako novo kot staro. Sprehajali se bomo po prostranih synth pokrajinah, odkrivali globoke bas linije in si nasploh nalili poln glaž žmohta. Za mehke prehode v vikende bova skrbela Gašper in Simon.

Avtorja: Gašper Haložan in Simon Cigula

Simon Cigula, 21. 2. 2024 08:45, Peskovnik

Peskovnik je oddaja, v kateri prehodu iz tedna v vikend dodajamo mehki glasbeni žmoht. Selekcija E03 je sestavljena iz na novo najdenih komadov in bengerjev iz arhivov. Ponovno se na preseku počasnejših in nežnejših melodij in tistih, ob katerih je težko povsem ostati na miru, odpira prostor blagozvočju 22 komadov. Izpostavljava glasbo, ki je razpršena po mnogoterih glasbenih prostorih in vplivih. Od Južne Afrike, do Havajev, čez Slovenijo in preko brazilskega vajba v Mongolijo. 

Simon Cigula, 8. 2. 2024 08:56, Peskovnik

Na poti odkrivanja, izkopavanja in igranja, v Peskovniku skupaj odstiramo glasbeno ezoteriko. Tokrat v drugi izvedbi oddaje. V petkovem dopoldanskem terminu vikend začenjamo nekoliko prej. Glasbena selekcija vodi po ravno prav gričevnatih, a lahkotnih pokrajinah, po podvodnih bas linijah, ki potujejo navtične milje, po blagozvočju, ki harmonično povezuje in po brezčasnosti pogleda v nebo, ki ob modrini sprejema vse odtenke, s katerimi nas obda, ko se v našem delu dneva obdaja v skoraj ošabna odevala. 

Simon Cigula, 25. 1. 2024 23:34, Peskovnik

Spoštovano poslušalstvo, pilotno kópanje po MARŠevem Peskovniku!