Peskovnik

Za Peskovnik na Maršu si ni treba umazati rok. Bagrčki, lopatke in kanglice niso obvezna oprema. Lahko pa jih prinesete s seboj. V Peskovniku bomo skupaj odkopavali in odkrivali blagozvočno glasbo, tako novo kot staro. Sprehajali se bomo po prostranih synth pokrajinah, odkrivali globoke bas linije in si nasploh nalili poln glaž žmohta. Za mehke prehode v vikende bova skrbela Gašper in Simon.

Avtorja: Gašper Haložan in Simon Cigula

Simon Cigula, 30. 5. 2024 10:25, Peskovnik

Med dežjem, vetrom in soncem.
Mini jubilejna deseta Peskovnik edicija.
Skrbna selekcija.

Blagodejni nameni.

Simon Cigula, 16. 5. 2024 13:39, Peskovnik

O tveganju in želenih učinkih Peskovnika, še nimamo podatkov, zato ste bili za testno skupino izbrani kar poslušalci in poslušalke. Peskovnik najbrž vsebuje številne še nepreverjene berlinske učinkovine. Pa brazilske, pa no, sestavine od vsepovsod. O nadaljnih terminih ali seansah, kjer bi se želeli ponovno izpostaviti Peskovniku, se tokrat ne rabite posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom, za to bova pravi naslov kar midva. Za tokrat in v prihodnje pa - ne se branit, naj vas muzika odpelje - kamorkoli že pač.

Simon Cigula, 2. 5. 2024 12:33, Peskovnik

Skrbno neplanirano in povsem po naključju: v tradicionalnem podaljšanem vikendu vseh, ki so planirali vnaprej in si lahko privoščijo z luksuzom dodaten na-delu prost dan, je frišni Peskovnik kot nalašč booster počutja in blagozvočna lubrikacija. V povsem sveži selekciji bomo pluli med zvrsti - med dubom, elektroniko, housom, diskom, jazzom in funkom. 

Če ste spraševali po tem, kaj disko je (in tudi, če niste), E08 ponuja ...

Simon Cigula, 18. 4. 2024 09:44, Peskovnik

Tudi sedma emisija Peskovnika je eko. V nasprotju z ostalimi, za okolje obremenilnimi emisijami, skrbima da vsaka v okolje oddaja le dobre zvočne vibracije, kakopak brez dodatnih vplivov in brez drobnega tiska. Transparentno delovanje - znotraj nekih okvirjev mehke glasbe - v sedmi ediciji se na določenih točkah, ponovno, gibljemo vse od srede same mehkobe kot tudi do, praktično, samih okvirjev.

Simon Cigula, 4. 4. 2024 17:29, Peskovnik

V Peskovniku se ponovno igramo, najbrž ne ravno zaradi prepleta smernic planetov ali posebnih konstelacij zvezd, najbrž lahko to pripišemo predvsem dvotedenskemu kolobarjenju. Tej (zaenkrat) idealni časovni frekvenci sledimo dosledno, da se ima prava muzika šanso primerno nažmohtat. Biodiverziteta je ključ, pravijo. Zato tudi Peskovnik sledi vsem zadnjim bio-eko smernicam in trajnostnemu načinu spoprijemanja s stvarmi. Bolj kot slediti receptu, je namen Peskovnika iskati (in najti) majhne zaklade, ki so bili bolj ali manj, vendar večinoma, posneti v zadnjih petdesetih letih. 

Simon Cigula, 22. 3. 2024 08:22, Peskovnik

V duhu letnega cikla po našem delu vesolja, se tudi v Peskovniku dogajajo manjši kozmični premiki. Izpod površja kali ne plevel, marveč raznotere eksotike, ki jim še od časov šamanov pripisujemo številne blagodejne vplive. Ob tem velja poudariti zmernost; kakor pri vsem, ob previsokih nivojih poslušanja na izbranih tranzistorskih napravah obstoji možnost, da se blagodejni vplivi širijo še naprej. Ker na tej točki pod izvlečki še ne moremo vleči zaključkov, priporočamo, da se s Peskovnikom vedete odgovorno in ga poslušate odgovorno, predvsem do svojih input zvočnih aparatov. 

Simon Cigula, 6. 3. 2024 13:52, Peskovnik

Ob standardnih igračah, ki jih vsak petek s seboj prineseva v Peskovnik, sva tokrat spakirala tudi nekaj rdeče niti. Četudi je lahko uporabna kot odlično sredstvo za razmejevanje peskovnika ali Peskovnika, naj bo tokrat raje uporabna kot sredstvo združevanja in povezovanja. E04 je speljana okrog točk mehke glasbe iz številnih koncev sveta. Za mehki prehod v petek, četrtič.

Simon Cigula, 21. 2. 2024 08:45, Peskovnik

Peskovnik je oddaja, v kateri prehodu iz tedna v vikend dodajamo mehki glasbeni žmoht. Selekcija E03 je sestavljena iz na novo najdenih komadov in bengerjev iz arhivov. Ponovno se na preseku počasnejših in nežnejših melodij in tistih, ob katerih je težko povsem ostati na miru, odpira prostor blagozvočju 22 komadov. Izpostavljava glasbo, ki je razpršena po mnogoterih glasbenih prostorih in vplivih. Od Južne Afrike, do Havajev, čez Slovenijo in preko brazilskega vajba v Mongolijo. 

Simon Cigula, 8. 2. 2024 08:56, Peskovnik

Na poti odkrivanja, izkopavanja in igranja, v Peskovniku skupaj odstiramo glasbeno ezoteriko. Tokrat v drugi izvedbi oddaje. V petkovem dopoldanskem terminu vikend začenjamo nekoliko prej. Glasbena selekcija vodi po ravno prav gričevnatih, a lahkotnih pokrajinah, po podvodnih bas linijah, ki potujejo navtične milje, po blagozvočju, ki harmonično povezuje in po brezčasnosti pogleda v nebo, ki ob modrini sprejema vse odtenke, s katerimi nas obda, ko se v našem delu dneva obdaja v skoraj ošabna odevala. 

Simon Cigula, 25. 1. 2024 23:34, Peskovnik

Spoštovano poslušalstvo, pilotno kópanje po MARŠevem Peskovniku!