Eightbomb - Live at De Melkbus

V današnji izdaji Plastike vam predstavljamo album slovenske rockabilly/psychobilly skupine EightBomb – Live at De Melkbus, izdanega 30. januarja lani pri Street13. Kot je mogoče prepoznati iz naslova gre za koncertni album, posnet v mini teatru De Melkbus na Nizozemskem, za katerega je znano, da posnamejo nastop vsake zasedbe, ki tam igra. Tega dejstva se, razen idejne vodje skupine Louja, ni zavedal nihče iz nje in tako je bil posnet izbor 16-ih pristnih avtorskih skladb ter nekaj klasičnih priredb, ki jih je mogoče najti na preteklih treh albumih (Hemispheric (2009), Customized (2012), Daytona Dynamite (2013)). Žal je pričujoči album tudi poslednji zvočni zapis skupine z Loujem, saj je ta junija umrl, vendar je album, kot pravi pevec in kitarist Jure Lenarčič, le »skromno in iskreno posvetilo njemu in vsemu, kar je za bend v vseh teh letih storil.«

Fantje se na albumu naslanjajo k izhodiščnemu, izvirnemu rock'n'rollu iz 50-ih in na njegovo bogato zgodovino ter ga začinijo s tršimi kitarskimi riffi in bolj energičnim vokalom, ki ne prepeva zgolj o klišejskih najstniških ljubezenskih tegobah ali o živilskem izdelku iz kakava ter o nizki rastlini z njenim rdečim sadom. Tako so tudi vse priredbe odigrane v njihovem lastnem stilu in pod geslom »original, not traditional«. Vse od uvodne »Sound of Boogie« in končne »Beer o'clock« sam upbeat tempo ne pojenja. Vrstijo se kitarske solaže, standup bobnanje in slap bassi kontrabasa, kar vse skupaj tvori  zares všečno žgočo harmonično celoto.

Tako v naslednjih dobrih 51-ih minutah (kakor je dolg album) dajte slišat, kaj je to iskreno energičen in izviren rock'n'roll. Aja pa če ste v avtu, naj vas preveč ne zanese v kako divjo vožnjo po mestu, kje drugje pa le gas!

Facebook Twitter Deli