Happy Ol'McWeasel - Heard ya say!

Danes vam v plastiki predstavim nov album domačih folk punkerjev Happy Ol'McWeasel, ki so ga izdali 17. Marca 2015 in nosi naslov »Heard ya say!« Tokrat gre za razliko od prvenca »No offence«, ki so ga izdali leta 2012 za izključno avtorski album, torej brez priredb. Nov album so posneli v studiu Epix Productions in ga prav tako kot prvenec izdali v samozaložbi. Za miks in produkcijo spet poskrbijo sami oziroma njihov violinist Martin Bezjak, pod mastering se vnovič podpiše finec Mika Jussila iz studia Finnvox.

Nov izdelek skupine Happy Ol'McWeasel delujeno nekoliko manj ostro kot njegov predhodnik. Prisotne je manj kitarske distorzije in tudi bobnanje je za moje pojme manj udarno. Dobil sem nekako občutek, da je nov izdelek bolj radijsko usmerjen ali če želite, radijsko prijazen, kot prvenec. Morda gre le za nek razvoj skupine, morda zgolj za naključje, ali pa za popolnoma namerno odločitev. Mene osebno album ni toliko prepričal, saj sem opazil prevelik odmik od korenin z imenom Dropkick Murphy's in prevelik približek k radijsko in predvsem širši množici zelo prijaznim Mumford & Sons. Nov album vsebuje tudi nekaj balad, ki še dodatno potrjujejo mojo tezo odmika od trših prijemov, čeprav ga zaključujejo s klasično punk rockersko himno. Seveda je pri takšni zvrsti razlika med studijskimi albumi in nastopi v živo, zato bi si veljalo Happy Ol'McWeasel ogledati tudi na odru in oceniti, če punkerska energija ugaša tudi pred publiko.

Še najbolje pa bo, če si sliko novega albuma ustvarite sami. V pomoč naj vam bodo pesmi »Good Deeds«, »Away«, »Badger & The Coon«, zabavljaška »Join The Crew«, »Not True«, balada »Can't Wait« in na koncu še punk rockerska »World To See«, ki na albumu ponuja največ ostrine in udarnosti.

 

Pravkar ste poslušali pesmi Good Deeds, Away, Badger & The Coon, Join The Crew, Not True, Can't Wait in na koncu še World To See iz novega albuma domačih folk punkerjev Happy Ol'McWeasel, ki nosi naslov Herad ya say! Marš Priporoča. 

Facebook Twitter Deli