Socialka, sluz, antisemitizem ...

V Beli hiši so tekli med, mleko in sluz. Ameriški in francoski predsednik Donald Trump in Emmanuel Macron sta v torek v Beli hiši pred okrog 120 izbranimi gosti na prvi državniški večerji Trumpove vlade nazdravila globokemu in nezlomljivemu prijateljstvu med državama, Trump pa se je posebej zahvalil še svoji ženi Melanii, ki je bila odgovorna za organizacijo večerje. Melanio Trump, ki je prišla na večerjo v srebrni Chanelovi obleki, je označil za absolutno izjemno prvo damo Amerike, ki je ustvarila večer, ki ga bodo vsi cenili in si ga zapomnili.

 

V več nemških mestih danes potekajo shodi proti antisemitizmu. Glavni povod zanje je napad na Izraelca prejšnji teden, veliko razburjenja je povzročila tudi podelitev glasbenih nagrad echo, kjer so nagradili raperja z antisemitističnimi besedili. Ravno danes so organizatorji echa sporočili, da bodo nagrade ukinili. Največji shodi potekajo v Berlinu, Kölnu, Potsdamu, Magdeburgu in Erfurtu.

 

Koalicijska pogajanja v povolilni Italiji so doživela nov obrat. Voditelj stranke Gibanje petih zvezd Luigi di Maio je oznanil, da so pogajanja z desno koalicijo pod vodstvom nacionalistične stranke Liga propadla.

 

Državni svet na današnji izredni seji odloča o predlogu odložilnega veta na zakon, ki do konca tega leta zvišuje znesek denarne socialne pomoči z 297 na 385 evrov. Zakon je Državni zbor sprejel prejšnji teden. Predlog odložilnega veta je podalo 11 svetnikov, prvopodpisani Igor Velov pa mu nasprotuje, saj naj bi jemal denar za infrastrukturo.

 

Mestni Mladinski svet Maribor je danes opozoril na po njihovem mnenju nezadostne napore mariborske občine za izboljšanje položaja mladih v mestu. Med drugim si prizadevajo za dodelitev določenega števila stanovanj mladim. Župan Andrej Fištravec je odgovoril, da je treba poskrbeti za vse občane.

 

Sestavil Smejči.

Facebook Twitter Deli