Francoski skupnostni mediji

Tokrat z APR intervjujem postavljamo žebljico na glavico kampanji Dovolj imamo ZMede!. Ministrstvo za kulturo je na predlog novega zakona o medijih prejelo pripombe več kot 250 subjektov. Na Radiu Študent in v Zvezi svobodnih skupnostnih medijev tretjega medijskega sektorja od ministrstva in vlade še naprej zahtevamo temeljito prenovo financiranja nekomercialnih in nedržavnih medijev. Namen prenove mora biti zagotovitev robustnega financiranja za tretji medijski sektor. Po predlogu zakona, kakršnega so predstavili na ministrstvu, bi od trga in politikov neodvisni mediji za državna sredstva namreč še zmeraj morali tekmovati s kapitalskimi in političnimi medijskimi projekti. To se mora končati!

Tokrat smo govorili z Nicolasom Horberjem, nekdanjim predstavnikom francoske mreže radijskih postaj Radio Campus France in članom upravnega odbora Community Media Forum Europe. Obravnavali smo pravno definicijo tretjega medijskega sektorja v Franciji, kako je ta strukturiran in kako se razlikuje od drugih medijskih sektorjev. Horber na primeru radijskih postaj, ki sodijo v mrežo Radio Campus France, pojasnjuje financiranje neodvisnih radijskih postaj, njihovo strukturo in probleme.

Vsebina je nastala v sklopu projekta Dovolj imamo ZMede!, ki se izvaja v sklopu programa Impact4values.

Financira Evropska unija. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

Facebook Twitter Deli