Monokomedija 'Profesor Kuzman mlajši'

Včerajšnji večer je bil popestren z monokomedijo 'Profesor Kuzman mlajši', dobrodelnim dogodkom, ki ga je organiziral študentski svet Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru. Doktor matematike je v svojem stand-up nastopu publiko razvedril s svojim humornim pogledom na izobraževalna leta in težavnost izobrazbe, kar je ponazoril z grafično reprezentacijo linearne odvisnosti med prakso in motivacijo. Zbijal je šale na račun izobrazbenega sistema, politikov, opitosti na maturantskem izletu pa vse do opisa najbolj zahtevne šole v življenju, kjer so predavanja tudi ponoči, ni opravičljivega izostanka in vsak dan si kaj nenapovedanega vprašan. Temi očetovstva pa je dodal tudi idejo o testu ljubezni: ''Če hočeš preverit kolk te ima tvoja rada, to je idealna priložnost … takrat, veš, ko ona rojeva, bolečina najhujša, stari, jo pogledaj in reči: 'Ej, a bova imela še enga?' in pol, če te ne bo ubila, pol veš da te ima res rada …'' seveda pa priporoča, da se ta test izvede premišljeno, saj sam sicer pravi, da bi raje ostal živ. Kot se za profesorja in komika spodobi, je že na začetku povabil publiko k sodelovanju in nas animiral tudi s šalami na lasten račun.

Polna dvorana narodnega doma se je tako včeraj razvedrila, vžgane šale pa je profesor popestril tudi s humornimi glasbenimi vložki.

Profesor nam je tudi razložil da je predstava naslovljena 'Profesor Kuzman mlajši', saj je tudi sam šel po pedagoških stopinjah svojega očeta.

 

Predstavo si je mogoče ogledati ponovno:

12. decembra, SiTi Teater BTC, Ljubljana
13. decembra, KCJT Novo Mesto
15. decembra, Kulturni dom Mengeš
18. decembra, Kulturni dom Franca Bernika, Domžale
20. decembra, Siti Teater, Ljubljana
21. decembra, Kulturni hram Ignacija Borštnika, Cerklje
27. december, Kulturni dom Velenje
28. december, Kulturni dom Šmarje pri Jelšah
29. decembra, Narodni dom Logatec

Že 9. Leto je študentski svet organiziral tovrstni dobrodelni dogodek, izkupiček pa so namenili socialno ogroženim otrokom pod okriljem Zveze prijateljev mladine.

Na otvoritveni predstavi so nas rumene gradbene čelade pred vhodom v dvorano pogostile tudi z domačimi piškoti, po animaciji na odru pa je sledila pogostitev.

Zamisel, namen in izvedba dogodka so bile čudovito izpeljane, zato priporočamo ogled, če boste kje v bližini prihodnjih izvedb.

 

Facebook Twitter Deli