Željko Perović

Oddaja o pesnikih s pesniki o njihovih pesmih na sporedu maršira vsako zadnjo soboto v mesecu ob 11. uri s ponovitvijo vsaka 2 tedna. V pogovorni oddaji gostimo avtorje, ki predstavijo svoja avtorska dela.

V tokratni oddaji V ritmu besed gostimo Željko Perovića, rojenega 1961 v kraju Visoko v Bosni in Hercegovini. Končal je Železniško prometno šolo v Mariboru, dela kot vlakovni odpravnik, z literaturo pa se je začel ukvarjati že leta 1980. Prve pesmi je objavil v javni občasni publikaciji srečanja pesnikov in pisateljev drugih narodov. Objavljal je v Hotenjih, Locutio on-line, Rogaške novice, Naš čas (Šoštanj), Mentorju. Prevaja dela avtorjev iz bivših jugoslovanskih republik in je organizator kulturnih stikov na področju bivše Jugoslavije. Prejel je prvo nagrado na literarnem natečaju revije Mladika leta 1994. Po vrsti udeležb v finalu pesniškega viteškega turnirja je leta 2015 na njem zmagal.

Z njegovimi deli, ki so oblike že dobro poznanega, (predvsem) nežnega, romantičnega pesništva in seveda s kančkom družbene kritike, se lahko srečamo tudi na naših etrskih valovih.

Facebook Twitter Deli