Zofijini ljubimci

Oddaja Zofijinih se po daljši odsotnosti, vsaj do nadaljnjega, vrača na valove radija MARŠ. Predvidoma vsak drugi četrtek ob 20. uri boste tako lahko ponovno prisluhnili idejam in razmislekom, ki tako ali drugače nastajajo v krogu humanistično navdahnjenih članov društva Zofijini ljubimci in njihovih somišljenikov. Trudili se bomo, da vam bomo po svojih najboljših močeh predstavljali dogajanje na področju humanistike in specifično filozofije v Mariboru in širše.     

Za tokratno oddajo smo pripravili kratko poročilo iz nedavnega mednarodnega študentskega filozofskega simpozija, ki je potekal na oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Mariboru, v nadaljevanju pa vam bomo predstavili nekaj zanimivih prispevkov. »Laž, da je revščina moralni neuspeh, je bila pokopana stoletje nazaj. Zdaj je nazaj« o moralnosti revščine razmišlja Fintan O'Tool, da »naša neizprosna potrošnja uničuje planet« pa George Monbiot, David Papineau pa se v zaključku oddaje sprašuje »ali je filozofija preprosto težja od znanosti?«

Oddajo lahko v celoti poslušate s klikom na player spodaj, če raje berete (ali pa kar poslušate in berete hkrati), kliknite TUKAJ.

 

 

Facebook Twitter Deli