MARŠ KLUB

Večno mladi Mariborski radio študent - kratko MARŠ - znana mariborska osebnost, ne ostaja mirnih nog. Koncertni cikel MARŠ klub razširja glasbene perspektive in občinstva na lokalnih prizoriščih. 

Nastja Soko, 16. 7. 2020 15:20, MARŠ KLUB

Žen, skupina žensk, ki skozi svojo glasbo, podprto z vizualno umetnostjo igrivo razbija spolne stereotipe. Obstajajo že od leta 2009, svoj debut album "I onda je sve počelo" so izdale leta 2013. Njihovi nastopi slovijo kot koncerta atrakcija. Poslušalca popeljejo med žanre kot so indie rock, post rock in shoegaze. Zagrebčanke so že preizkusile razne odre po Evropi, danes ob 19.00 bomo pa prisluhnili posnetku koncerta s Solar Pulse festivala 2019, ki se je odvijal v Gustafu v mariborski Pekarni. 

Nastja Soko, 11. 7. 2020 15:00, MARŠ KLUB

Fantje, ki jim prisluhnemo danes sicer niso iz Japonske, so pa si po njenem navdihu nadeli ime Nakajima. Velenjčani Dejan Požegar, Uroš Potočnik, Siniša Hranjec, Matic Kadliček skupaj ustvarjajo post hardcore/noise rock zvoke. Tričetrtinka članov izvira iz ex velenjskega benda Wreck, Nakajimi pa so dodali nekoliko mlajšega bobnarja. Nakajima ni reunion projekt ampak logično nadaljevanje preteklega dela glasbenikov. Posnetek poslušamo iz Solar Pulse festivala 2019. Ružimo ob 19. uri. 

Nastja Soko, 9. 7. 2020 17:31, MARŠ KLUB

Danes ob 19. uri, se nam na frekvenci 95.9 pridruži francoski, psyché blues solist Youri Defrance. Za izvajanje svoje glasbe uporablja akustično resonančno kitaro, električno kitaro, Morin Khuur (godalo), dromljo in grleno petje. Svojo glasbo prav tako bogati z bogatimi etničnimi plemenskimi primesmi. Sam se navdušuje tudi nad šamanizmom. Njegova glasba komunicira z duhovi, najbolj se naslanja na perujske in mongolske elemente. Svojo odrsko pojavo opisuje kot neposredno čustveno izkušnjo. Danes ga doživljamo skozi posnetek albuma Blue Water- Live in Slovenia. 

Nastja Soko, 2. 7. 2020 16:00, MARŠ KLUB

To, da sta za dobro vzdušje dovolj že akustična kitara in glas nam bosta danes ob 19.00 dokazala fanta, ki sicer izhajata iz celjske skupine Spotless minds, skupaj pa tvorita skupino Pivski in Panter. Ziggy in Berti zazibata v počasnih ritmih in večglasju, ki jih lahko slišimo v njuni avtorski glasbi, prav tako pa v njunih priredbah rock ter grunge komadov iz devedesetih. Posnetek poslušamo iz eMCe placa v Velenju.

Nastja Soko, 27. 6. 2020 17:39, MARŠ KLUB

 ”Glasba je čustvo. In hrup tudi,” pravijo člani tria Jinho Jinzo. Prekmursko skupino, ki ne sodi v kategorijo bendov, kjer se ponižno držijo konvencij blues rocka, sestavljajo člani, ki za imajo za sabo spoštovanja vredne glasbene projekte. Jinho Jinza so Samo Ismajlović, ki je igral kitaro pri eksperimentalnem bendu Automassage, Janis Salnajs, bivši basist in pevec pri soboški noise rock skupini Manul in zadnji pridruženi član Matej Šavel, ki je bobnal pri kultni prekmurski zasedbi Psycho-Path. Trio prihaja iz nekdanjega kolektiva Prekmurje Noise Conspiracy.

Nastja Soko, 25. 6. 2020 16:26, MARŠ KLUB

Kot zajemalko goveje juhe, si bomo na današnji praznični dan privoščili zvrhano zajemalko new age trash metala. KAOZ so težkokategorniki iz Velenja, ki jih pozna vsak ljubitelj kovine. Fantje so mladost preživljali povsem običajno, vsi pa so v času odraščanja na različne načine prišli v stik z glasbo. V mladih letih so jih navdušile skupine kot so Kiss, Metallica, Abba in Slayer. Leta 2003 so v samozaložbi izdali svoj prvi album. Nastopali so že po vsej Sloveniji, pot pa jih je zanesla tudi v sosednjo Avstrijo in Hrvaško.

Nastja Soko, 20. 6. 2020 16:00, MARŠ KLUB

Danes ob 19.00 prisluhnemu skupini Seine, ki se je razvila iz sprva kantavtorskega projekta Ivana Ščapca. Leta 2016 so v polni zasedbi zmagali Demo Fest v Banji Luki, po nastopu na festivalu MENT Ljubljana 2017, pa so združili moči z Moonlee Records. Sad njihovega sodelovanja je odlični prvenec Sno Sna, ki ga zaznamujejo zasanjano brenkanje, psihoaktivne bas linije in minimalistično, a vendar udarno bobnanje, prepleteno v zgodbo o ljubezni in hrepenenju. Njihovo glasbo lahko beremo kot punk v preobleki folk glasbe ali kot čuten folk prežet z duhom punka.

Nastja Soko, 18. 6. 2020 16:12, MARŠ KLUB

Cener so velenjski bend, ki ga spremljajo hitri punk ritmi in kritična besedila. Ustvarjajo v slovenskem jeziku, presenetijo pa tudi s kakšno sočno punk priredbo. Skupino sestavljajo 3-je nadobudni člani. Na vokalu ter kitari Juš Jazbec, na bobnih Aljaž Dremel ter na debelo struncu Domen Oštir. Njihovi največji vzorniki so bandi, kot so Racija, Niet, Pankrti in Ramones. Danes ob 19.00 bomo prisluhnili njihovemu koncertu iz kluba eMCe plac.

Nastja Soko, 13. 6. 2020 16:00, MARŠ KLUB

Ponovno nekaj domačice! Danes bomo prisluhnili mariborski glasbeni formulaciji treh ljudi. Danijel Rajh, Denis Jančič, Vasja Bajde so basist, bobnar in kitarist, ki sestavljajo skupino, ki stoji za projektom Krokar. Glasba jih že lep čas ne pusti na miru. Vsak po svojih poteh so skozi leta sodelovali pri različnih bendih in projektih. Skozi vsa ta leta se je nabralo kar nekaj glasbenega materiala, ki se ni udejanil, ker pa bi bilo škoda, da bi osnutki zbledeli so glasbeniki združili svoje moči in tako lahko danes ob 19.00 prisluhnemo spojku glasbenikov v tem progresivnem rock projektu.

Nastja Soko, 6. 6. 2020 13:30, MARŠ KLUB

Ob 19h poslušamo domač, inštrumentlalni trio MHM iz Maribora. Po več kot desetih letih glasbenega ustvarjanja so fantje našli in izgradili svoj zvok. Nanj so vplivali Moonlit Sailor, Chon, Maybeshewill, Plini ipd. V njihovem delu tako lahko začutimo vplive post rocka. Kljub temu zvoku dodajajo unikatno noto z zanimivimi melodičnimi strukturami. Trenutno v studiju kuhajo svoj nov singel, mi pa bomo nocoj prisluhnili posnetku njihovega koncertu s Solar Pulse Music festivala 2019.