Robert Jamnik in Samo Kolar o 3. šoli jazza

Tisoč devetsto šetdesetega je Bled gostil prvi jugoslovanski jazzovski festival. Da je tam preigraval Kvartet Aleksandra Subote in 34 drugih izvajalcev, je zaslužno Jazz društvo Ljubljana. Organizacija, ki je sčasoma izgubila delovno vnemo in ji je skupina jazzistov s Koroškega iz imena vzela prilastek Ljubljana ter nadaljevala s prirejanjem slovenskega jazzovskega festivala v Ravnah na Koroškem, napovduje 3. jazzovsko šolo. O njej bomo govorili s strokovnim vodjem Samom Kolarjem in Robertom Jamnikom, očetom na bostonskem Berkleyju šolajočega se vibrafonista Vida Jamnika. 

Saksofonist Samo Kolar je pred leti z Igorjem Matkovičem muziciral v glasbenem projektu Maska. Ob njem bodo šolo vodili sam Igor Matkovič (trobila), David Jarh (trobila), Igor Bezget (kombo zasedbe), Anush Apoyan (vokal) in  Anže Žurbi (tolkala). Med udeleženci delavnice bo izbrana tudi zasedba, ki bo nastopila v spremljevalnem programu 10. Festivala slovenskega jazza v Ravnah na Koroškem oktobra 2014.

Programski vodja abonmaja Jazz Ravne je Robert Jamnik. Ker spletišče koroškega avtonomnega kluba Kompleks najavlja, da se ta do jeseni poslavlja, bomo z njim govorili o preteklosti jazza v Ravnah in priboljških, ki nas čakajo v abonmaju 2014/2015. Festival slovenskega jazza bo letos potekal med 15. in 18. oktobrom.

Facebook Twitter Deli
0 comments