Špedicija

Slu?ba radia MAR? za neredne prevoze oddaljenega zvoka in prenose koncertov ter prireditev. 

Uredništvo, 7. 6. 2019 17:57, Špedicija

Radijski prenos drugega koncertnega večera festivala Jazz 'ma mlade 2019.

 

Časovnica, glavni oder:

20.00: Urška Starovasnik R’n’Jazz Quartet
21.00: Koncert Wckd Nation (SI) Neo-soul, R&B, Pop

Radio Študent, 4. 6. 2019 17:18, Špedicija

Poslušamo Shaa s komadom "2 da face" iz prihajajočega EPja, ki ga bodo založili domači beatsljubci rx:tx. Zraven pa, Z Omega Sun, koprskimi privrženci doom in stoner metala, se je pogovarjal Luka Bevk. O transkontinentalnem potovanju v deželo svobode in riffov, kako je bil socializem fin za kulturne centre po ex-yu regiji in kako Amerika tega nima. Jaka Berger in Dejan Berden sta izdala ploščo in zapisala: "Morton Feldmans music always takes me to another place, another world, very non-earthly place full of calm and serenity. This album is about how this place sounds to me." Pogovarjali smo se tudi z Janom Kopačem, vodjo modularnega jazz orkestra Styrofoam. V soboto pri ZARŠu izdajajo Isle of Youth in ga prav tako isti dan predstavljajo v Menzi pri Koritu na Metelkovi.

Radio Študent, 29. 5. 2019 12:00, Špedicija

V tokratni oddaji:
- nov komad zasedbe Haris Pilton.
- intervju z Andrejem Pervanjem iz zasedbe balans v živo!
- pogovor z bendom persons from porlock o njihovem novem materialu oziroma split plati z zasedbo JIGSAW BEGGARS!
- intervju z Matevžem Bitencem o dogodku Fuzztival, ki bo ta vikend naselil letni vrt Gala Hale!
- o novem materialu Dejana Berdena & Jake Bergerja!

Žiga Brdnik, 20. 5. 2019 19:13, Špedicija

Obeleževanju svetovnega dne čebel (20. maj) se je tokrat pridružil tudi Razvoj Maribor, ki v skupnosti GT22 razvija Zvitorepčevo lutkovno paragledališče. Ponosni na svoj urbani Lakotnikov čebelnjak na strehi Glavnega trga 22, ki je menda eden prvih pri nas v Mariboru, so nas popeljali na ogled, ob tem pa pripravili tudi pisan program s poudarkom na zanimivih ustvarjalnih delavnicah in gledališki predstavi.

Žiga Brdnik, 13. 5. 2019 18:30, Špedicija

Po otvoritvi festivala Prestopi in festivalski premieri Mi ne gremo nikamor/We Are Here To Stay, smo v studiu gostili večino ustvarjalcev gledališkega dogodka. Nika Bezeljak, Barbara Kukovec, Miha Blažič - N'toko in Andrej Firm so predstavili način njihovega dela, odnos do smeti in nostalgije. 
Z njimi se je pogovarjala Nika Švab, za tonsko obdelavo se zahvaljujemo Boštjanu Erženu.

Radio Študent, 7. 5. 2019 16:07, Špedicija

Poslušamo:
- Cvrano - apokaliptično jamski wave
- Morvern - manj kitar, več klavirja, ista mera nostalgije in spalničnega produciranja
- Warlord Chipmonk - Tine naredil intervju pred KAMIZDAT X ZARŠ sredinim dogodkom, kjer bo Warlord predstavljal plato, enako bo delal Shekuza z De Sico, Zergon ogreva
- Samoč - Martin Ukmar in Nastja Janžekovič barvata psihedelično orientalne podobe
- in praznovanje petdesetletnice Radia Študent

Luka Cvetko, 23. 4. 2019 21:03, Špedicija

Sedemnajsti maraton hip hop in rap poezije. Sodelujejo: Liquid Flowro/ Prežihov Floranc, Big Šešo, Izzy B, Pa3k, Zima, Huber, Alen Harb, Wera, Zinedin O., Štrom in drugi. Povezuje rapovski glasbenik Mišel Ristov - Amo, ki bo dogodek zaključil s svojim nastopom. Nastope neposredno z Grajskega trga prenašamo v petek, 26. aprila 2019, ob 14. uri.

Fotografija: Kristjan Robic

Uredništvo, 23. 4. 2019 20:52, Špedicija

Drugi večer literarnega festivala Dnevi knjige v Mariboru nadaljujemo z velikim pesniškim branjem, ki ga lahko v neposrednem prenosu ujamete v sredo nekaj po 20. uri. Branje bo osredinjeno v izbrano poezijo slovenskih pesnikov in pesnic Esada Babačića, Jureta Jakoba, Barbare Pogačnik in Maje Vidmar. Brali bodo pesmi, v katerih se na najrazličnejše načine dotikajo teme užitka. Dogodek bo povezovala Tonja Jelen.

Radio Študent, 23. 4. 2019 19:51, Špedicija

Nove albume so predstavili ameriško-slovenska rockerske naveza The Frictions, čelista in bobnar Kristijan Krajnčan; kaj je s festivaloma Jazz Cerkno in Druga godba: na Jazz Cerknu bo nastopila zasedba Rotten GirlZ s Samom Šalamonom, Evo Poženel in Bojanom Krhlankom, ki so ta mesec izdali album Punk You, na Drugi Godbi bo nastopila razširjena zasedba dvojca Bakalina - Bakalina Velika, ki so nedavno izdali nov komad Čudežn Sviet, ...

Jan Podbrežnik, 17. 4. 2019 22:59, Špedicija

Dva intelektualna veljaka mainstream jezikove župe. Dva mariborska analitična bluzofila, ki bosta poskušala dohitevat čofotanje na 50m prosto. V živo iz kanadskega bazena v MARŠev studio, prek dodatnega stereo kanala iz studia v eter in ušesa nočnih ptic. Komentar v živo, v slovenskem jeziku, vleče ga na štajersko narečje.

 

Bosta Štajerca kos renomejem? Ali pa bosta, po wittgensteinovsko, obmolknila, ker neota mela pojma?