Špedicija

Služba radia MARŠ za neredne prevoze oddaljenega zvoka in prenose koncertov ter prireditev. 

Radio Študent, 25. 2. 2020 21:32, Špedicija

Zarolal bomo novi single Korenje od Lovekovski in še enkrat omenili odprte vizualne natečaje Festivala Tresk #11, z novim singlom Moving Images se bodo predstavili še psihedelični rockerji Ingrit Schüller, ki napovedujejo aktivno leto 2020, še enkrat bomo ošvrknili program festivala Zvončki in trobentice, obenem pa odvrteli komad s čisto svežega EP-ja Silent Routes izpod rok in ust dua Chimera, ki ga sestavljata Domen Bohte in Carolina Gianokopoulou. V živo na pogovor pride violinist in raziskovalec-samouk Marko Jenič; pred kratkim je izdal ploščo ...breznavdiha... pri založbi Zvočni prepihi. Omenili bomo tudi nove tri izdaje založbe Klopotec in poslušali CD kvarteta, v katerem igrajo Boštjan Simon (alt & tenor saksofon), Mimo Cogliandro (soprano & bariton saksofon), Giovanni Maier (kontrabas) in Gal Furlan (tolkala), nosi pa naslov QuadroDialogorum, poslušali bomo komad s priložnostnega sodelovanja med primorskima producentoma: Gisaza x FLO sta pripravila nov EP z naslovom Saratoga in tako naprej.

Žiga Brdnik, 24. 2. 2020 11:31, Špedicija

Pred mariborsko premiero predstave Free Standing, izbrane na javnem pozivu novoustanovljene mreže Pan Adria, smo se pogovarjali s plesalkama Mašo Kagao Knez in Kajo Lin Jagodič Avguštin, ki sta spregovorili tudi o produkcijskih in postprodukcijskih pogojih na slovenski plesni sceni.

Pogovor je moderirala Nika Švab, tehniciral pa je Boštjan Eržen.

Radio Študent, 19. 2. 2020 12:00, Špedicija

V novih 100 decibelih poslušamo novo kolaboracijo med Rush to Rleax in Morvernom ter govorimo:
- z ekipo Glasbe iz delavnice,
- z Mrigom o izdaji nove plate, ŠE,
- s Samom Šalamonom o novih dveh albumih, Common Flow in Rare EBB.

Za Radio Študent v Ljubljani je oddajo pripravil Tine Ferk.

Uredništvo, 13. 2. 2020 19:00, Špedicija

"Kaj je radio?" se na začetku svoje novoizdane knjige Radio: ustvarjanje zvočnih valovanj (Radio: Making Waves in Sound) sprašuje Alasdair Pinkerton; na vprašanje tekom knjige poda več kot ducat odgovorov. Radio je lahko, odvisno od časa, prostora in gledišča, odkritje naravnopojavnih elektromagnetskih valov, skupek tehnoloških izumov, ki nam omogoča uporabo teh valov, ali pa medij komuniciranja, ki na naša življenja močno vpliva že več kot stoletje. Radio je lahko tudi medij novic in zabave, pa tudi majhna škatla sama, ki jo prižgemo in ji prisluhnemo.

Uredništvo, 13. 2. 2020 17:00, Špedicija

Jazz-Zeit (v nemščini čas za jazz) je temeljni kamen programa RUM, oddajo pripravljajo že od leta 1997. Oddaja, ki je na sporedu vsako soboto in traja med dvema ter štirimi urami, se vrti okrog vseh jazzovskih stilov in vsega povezanega z jazzom. V oddaji, posneti 12. januarja, je voditelj Constantin pregledoval ruski jazz. 

Maja 1994 so se začela prizadevanja za ustanovitev skupnostnega radia Radio Unerhört Marburg (RUM). 

Uredništvo, 13. 2. 2020 16:00, Špedicija

Spletna radijska postaja, ki oddaja z londonske četrti Soho, ranzolikost v medijih ob svetovnem dnevu radia praznuje z oddajo Women in Jazz, ki jo vodita Nina in Lou. V Women in Jazz predstavljata ženske vseh profilov in jazz vseh podzvrsti. Kolektiv se ob oddaji ukvarja tudi z organizacijo dogodkov ter bodočega trodnevnega festivala z nastopi in delavnicami najbolje kritiško sprejetih jazz pionirk v Združenem kraljestvu. 

Uredništvo, 13. 2. 2020 15:00, Špedicija

Oddajo High Key je za irski Flirt FM pripravila Chinwa Ezekwe. V posebni epizodi na čast svetovnega dneva radia se z gostujočimi moderatorkami pogovarja o raznolikosti v medijih in na Irskem na splošno. Pričakujte tudi nekaj vzhajajočih glasbenikov z Irske!

Obiščite spletno stran Flirt FM.
Poslušajte tudi druge oddaje iz izmenjave ob Svetovnem dnevu radia, ki ga praznujemo 13. februarja 2020.

Uredništvo, 13. 2. 2020 14:00, Špedicija

CJLO 1690 AM je študentksa oziroma skupnostna radijska postaja, ki oddaja iz poslopji Concordia Unviersity of Montreal, Quebec. CJLO je bil ustanovljen leta 1998 in ga skoraj popolnoma vodijo prostovoljci. Oddaja 24/7 z oddajno močjo 1000 wattov in je tako slišen tudi v Ottawi ali Vermontu. 

Uredništvo, 13. 2. 2020 13:00, Špedicija

Na švicarskem radiu LoRa verjamejo, da so neodvisne radijske postaje orodje, ki spada v roke marginaliziranih, zatiranih in preganjanih skupin. O učinkovitosti radia v teh situacijah so se pogovarjale tri novinarke tega radijskega programa - Nekane Txapartegi, Irene Rodriguez in Giovanna Suter. 

Uredništvo, 13. 2. 2020 11:18, Špedicija

V posebni izvedbi oddaje coloRadia Schlomo trifft se Schlomo pogovarja z migranti in ljudmi, ki so tekom svojega življenja živeli v različnih državah, in predstavi njihove biografije.

coloRadio je skupnostna radijska postaja iz Dresdna, ki deluje in oddaja od leta 1993. So emancipatorna radijska postaja, ki deluje na principu prostovoljstva, in je odprta za vse (otroke in starostnike, ženske in moške, predstavnike LGBTIQ+ skupnosti...).