Hitni intervju

Intervju, ki pove vse, česar si o Hitu tedna niste želeli vedeti. Vsak petek ob 16.30.

Jan Podbrežnik, 18. 6. 2023 18:27, Hitni intervju

Enigma od človeka, glasbenika in plate. Mad Reinhard, lokalni hruposlikar, je namalal prvo dolgometražno zadevo, album Phaneron. V Hitnem intervjuju pojasni povezavo med sliko in zvokom, koliko šumov je v hitnem komadu (19), in kam dalje. What next?

Slobodan Stanković, 1. 6. 2023 16:02, Hitni intervju

Ta teden je Hit emigriral z južnim vetrom - Ladovina je komad južnega petra, mladega Nišnega muzičarja, ki se mu v Hitnem intervjuju pridruži še producent EPja mesto za pušenje, XUZ. Príjetno.

 

Simon Marčič, 28. 4. 2023 16:07, Hitni intervju

Hitni intervju s hišnim hitmejkerjem Zinedinom O. ob izidu njegovega novega albuma Atlas skomigne ... opravi Simon.

Jan Podbrežnik, 10. 3. 2023 05:42, Hitni intervju

TEKE::TEKE je zasedba, ki jo na spletnih brskalnikih najdete težje, kot bi si mislili - ime si delijo z demonsko pojavo urbane legende, a prej kot na to nas zvok montrealškega benda spomni na drugačnega duha, duha šestdesetih na Japonskem, eklektičnega žanra eleki in virtuoznosti legende japonskega kitarskega zvoka, Takešija "Terryja" Teraučija.

Zinedin Osmanović, 17. 2. 2023 12:34, Hitni intervju

Na zagrebško art pop sceno je stopil nov obraz, skupina panakota. "Vodenjak" je drugi singl z njihovega prihajajočega, horoskopsko zaznamovanega EP-ja, ki čez nekaj tednov izide pri založbah Basic & Rough in Mudri Brk. Z Dugo Bavoljak in Mirno Čupić, kreativnima vodjama panakote, pokramlja Chuck Z. 

 

Zinedin Osmanović, 27. 1. 2023 15:53, Hitni intervju

Hit tedna na Radiu MARŠ je "Painted the Room", četrti single z novega albuma Prize (Memphis Industries, 2023) angleške kantavtorice Rozi Plain. Zinedin z Rozi spregovori o minimalistični in meditativni čustveni izraznosti albuma in singla, videospotu za dotični komad, sodelovanju z Danalogueom (članom zasedbe The Comet Is Coming) in potencialnem nastopu v Sloveniji.

Slobodan Stanković, 20. 1. 2023 01:00, Hitni intervju

đomla, eden sestavnih delov novosadske KLIKE, se nam oglasi v Hitnem intervjuju. đomla in Cobi se pogovorita o novem albumu, vztrajnosti edinstvenega pristopa do ustvarjanja glasbe in drugim projektom.

Matjaž Gert, 13. 1. 2023 15:00, Hitni intervju

Vsem ljubi mariborski nojzmaher Klemen Šali alias Mono Scarves se oglasi v Hitnem intervjuju, da pokramljava o novem singlu, analognim kot digitalnim čarom in še čem.

 

 

Zinedin Osmanović, 30. 12. 2022 16:27, Hitni intervju

Za finiš leta smo končno učakali novi OYGNov audio-video projekt, Roko v Ojgn. Hit tedna je "Slorapavtor". Kaj, ne veš kdo sta OYGN? YNGFirefly in reperata Mito, valda.  S slednjim poklep-rep-klepeta Zinedin "Chuck Z".

Simon Marčič, 23. 12. 2022 09:02, Hitni intervju

Naelektren intervju, in hit visoke napetosti - virtuoz Janez Dovč že lep čas po slovenskih odrih z električnim tokom oživlja zapuščino Nikole Tesle. Izumitelju se dovč pokloni tudi s komadom Izumitelj, ki ga je v začetku decembra posnel v Laboratoriju za visoke napetosti Elektroinštituta Milan Vidmar ob njegovi 60. obletnici.