KoncertRacija

Simon Marčič, 30. 12. 2022 14:54, KoncertRacija

Finalna rojstnodnevna čaga ob 25. obletnici kluba Metulj. Nastop domačih Dunraven in skok čez mej v Ziđi-Biđi z Djeca! in Jastreb.

Za vse, ki živite onkraj Kozjanskih vrhov ali MARŠ-evih radijskih valov, naj spomnim, da je čez december potekalo praznovanje ob četrt stoletja dolgi glasbeni zgodbi z imenom Klub Metulj. Čez mesec so se v klubu v Bistrici ob Sotli vrstili koncerti domačih in tujih zasedb, vse do finala, v sredo 28.12.

Matjaž Gert, 30. 12. 2022 13:15, KoncertRacija

Letošnji izstopajoči glasbeni dogodek je zame predstavljal avgustovski koncert zasedbe Amenra v zagrebški Močvari. Ne najbolj lokalpatriotski poudarek, vem, a v publiki nas je bilo kar nekaj Slovencev, da potolažim nacionalizme.

Zinedin Osmanović, 17. 11. 2022 17:10, KoncertRacija

Altın Gün je šesteroglavi amsterdamski band mednarodne sestave, ki je leta 2018 zaslovel z in nastal iz navdušenja nad zapuščino turškega anatolskega psihadeličnega folk roka iz šestdesetih in sedemdesetih. Z najanovejšima albumoma -- lanskima Yol in Âlem -- svoj zvočni repertoar obogatijo tudi s prizvoki disca in synth popa. Altin Gün so v torek, 15. novembra, po štirih letih ponovno nastopili v Kinu Šiška. S koncerta reportira Zinedin "Chuck Z".

Simon Marčič, 7. 10. 2022 07:21, KoncertRacija

Berlinska naveza bobnarja Utka Tavila in vokalista Kezehita Sekija, ki se predstavlja pod imenom BNSU, se je na evropski turneji ustavila tudi v Bistrici ob Sotli. Dvojec kombinira zvoke mnogih robnih in ekstremnih žanrov, ter jih skozi fizično intenziven nastop navije do 11.

Zinedin Osmanović, 23. 6. 2022 17:48, KoncertRacija

Vrhunski basist in dvakratni dobitnik Grammyja, kalifornijec Stephan Lee Bruner, bolj znan pod imenom Thundercat, se je prejšnjo soboto, 17. junija, ustavil na poslednji postaji v sklopu svoje evropske turneje, v ljubljanskem Kinu Šiški. Thundercat je znan kot so-arhitekt najboljših del uveljavljenih velikanov, kot so Kendrick Lamar, Flying Lotus in preminuli Mac Miller. Njegov najnovejši, četrti studijski album, It Is What It Is, je leta 2021 prejel Grammy za najboljši progresivni R&B album.

Simon Marčič, 15. 6. 2022 20:07, KoncertRacija

Na kaj pomislite ob praznovanju poletnega rojstnega dne? Verjetno na roštilj, češnje in hladno pivo na vikendu. Ali pa mogoče na majhno nabito polno dvorano in mnoga pojačala iz katerih grmi zvok hardcora, breakdownov in shoegazerske psihedelije. Slednji tip rojstnodnevne zabave sem kot +1 oziroma kot del +treh, obiskal v petek 3.6. v graškem prizorišču SUB.

Filip Šuen, 5. 5. 2022 14:48, KoncertRacija

Bila je nedelja, štiriindvajseti april, dan državnozborskih volitev. Po izpolnjeni demokratski dolžnosti sem se z volišča odpravil na pot proti Bistrici ob Sotli, v klub Metulj, da bi obiskal končno postajo koncertnega cikla SundayNoise, ki se je odvijal od daljnega leta 2011.

Zinedin Osmanović, 29. 4. 2022 12:13, KoncertRacija

Slovenski folk trio Širom je 20. aprila v sklopu cikla Jazz v Narodnem Domu nastopil na Malem odru Narodnega doma Maribor. Skupina je v zadnjih letih eden izmed mednarodno najodmevnejših in najprodornejših projektov slovenske glasbene alternative.

Matjaž Gert, 16. 10. 2020 12:18, KoncertRacija

V času, ko so koncerti prej izjema kot pravilo, sploh kar se Maribora tiče, je človek vesel možnosti doživeti živo glasbo, posajen na stol v ograjenem prostoru. Sploh pa sem pisec te KoncertRacije vesel za priliko, da je audiovizualni trio Etceteral po osmih mesecih kot predskupina The Comet Is Coming v Ljubljani, zdaj v mariborskem Vetrinjskem dvoru predstavili svoj prvenec Ama-gi (KAPA Records, 2020). 

Matjaž Gert, 20. 2. 2020 09:48, KoncertRacija

Preddogodek 36. Druge godbe 2020? To je bil prej glavni party! Zdi se, da je občinstvo pričakovalo elektro jazz trojec The Comet Is Coming podobno kot oblet kakšnega kometa, ki ga je možno videti le na toliko in toliko let. No, Londončani so pri nas prvič treščili leta 2016, takisto v Ljubljani in kot povabljenci festivala Druga Godba. Zapisano je, da so že takrat v »nebo dvignili« klub Channel Zero in tako se je v sredo 12. februarja 2020 pred in v Katedrali Kina Šiška drlo mlado in staro.