V betici umetnosti

Marko Kebrič, 16. 4. 2021 16:56, V betici umetnosti

Tokratnja Betica je malo drugačna - nima glave ne repa, je prosta, kot bi umetnost morala biti. Z gosti Aljažem, Mojco, Patrikom in Leto v  sproščenem pogovoru o muziki brez kakšne večje teme ali namena - zgolj druženje.

Marko Kebrič, 19. 2. 2021 16:13, V betici umetnosti

Februar je LGBTQ History Month in za ta namen je tema današnje epizode V Betici Umetnosti umetnost, ki jo poznamo pod imenom drag. Moj današnji gost je Leonardo Erjavec ali Karmen Daš, drag kraljica iz Maribora, ki je z njenimi sestrami iz House of Vulva začela nov wave drag-a po Sloveniji. Več pa ob 17.30.

Marko Kebrič, 5. 2. 2021 12:25, V betici umetnosti

Vitraž je stekleno, večinoma iz več barvnih elementov sestavljeno okno. In tako kot je vitraž sestavljen iz večih elementov, je iz večih elementov sestavljen album Vitraž, ki ga bo na kulturni praznik 8. februarja izdal reper Vasko. Avtorski komadi, cover in videospot skupaj sestavljajo celoto, ki jo je Vasja Vrebac razvijal kar nekaj časa. S soboškim reperjem sva se še pred releasom usedla v studio in se malo pogovorila o nastanku albuma in ideji, ki jo Vitraž predstavlja.

Marko Kebrič, 13. 11. 2020 14:28, V betici umetnosti

Če se je Mare do zdaj pogovarjal z glasbeniki, je čas, da se pomeni še z ljudmi, ki poskrbijo, da zabave in koncerti sploh obstajajo. V tokratni Betici pri Maretu v gosteh mariborska organizatorska zasedba Brutal Patysan, oz. njihov Darjan Lorenčič, ki se razgovori o začetkih, trenutnem stanju in delovanju organizatorjev med karanteno