Odprti termin

Jan Podbrežnik, 24. 6. 2022 08:02, Odprti termin

Matjaž in Jan, na inMusicu, ob pol treh zjutraj, v petkovem jutru, ko je vsega konec. Kak je blo, tak je blo.
 

Jan Podbrežnik, 16. 6. 2022 17:25, Odprti termin

To, da KC Pekarna v teh dneh obeležuje 28. let obstoja, veste. Prav tako veste, da je petrijevka alternativne kulture Maribora pod oblizujočim se drobnogledom praktično vsake, še posebej pa trenutno neoliberalno-podjetniške občinske garniture. Pravzaprav vsi vse vemo, v prijetnem statusu (s)kvo(t). V izmenjavi besed, kako ga vsaj vzdržati, vzdrževati, če ne preseči, in zakaj vsako leto z obletnico konkretno spomniti na specifike in pomen Pekarne, Darjan Lorenčič, član koordinacijske-organizacijske ekipe letošnje obletnice.

Jan Podbrežnik, 10. 6. 2022 14:37, Odprti termin

Osemčlanska zasedba Magic Pond avtorske stvaritve pelje po poti živega potovanja in pripovedništva. Funk, soul in R'n'B, zliti z živo interpretacijo jazza in popa v sveže izdani plošči Bathing Season, bodo slišani tudi na nocojšnjem nastopu zasedbe na odru Festivala Jazz 'ma mlade 2022. Tone si bodo izmenjevali med sabo tudi s Toplinšek Quartetom, ki ga sestavlja del zasedbe.

Na intervjuju pred koncertom se v studiu oglasijo Klara Veteršek, Grega Skaza in Janez Krevel.

Zinedin Osmanović, 20. 5. 2022 15:18, Odprti termin

Reper Edo Maajka, najlegendarnejši obraz balkanskega hip-hopa, se je v sklopu 20. obletnice izida svojega kultnega prvenca Slušaj mater odpravil na regijsko serijo koncertov, na katerih izvaja samo skladbe iz prvega in drugega albuma. Obeta se tudi nastop na Štuku v Mariboru, z asistenco Mriga in Gheta. Datum koncerta bo kmalu znan.

Jan Podbrežnik, 20. 5. 2022 14:02, Odprti termin

Kratke impresije kratke ekskurzije.

Ane-Marie Drgas, 6. 5. 2022 15:20, Odprti termin

Kot zadnja izmed mariborskih gledaliških premier festivala Študenteater se je 9. maja v GT22 odvila predstava Potica brez rozin. Avtorja in avtorici Davorin Juhart, Jakob Podjavoršek, Zala Reich in Nina Slanič so se na tleh Intimnega odra preobrazili v arhetipe Slovencev, ki čakajoč na prihod slavljenke poskušajo premostiti osebnostne razlike ter simbiozno bivati do velikega trenutka, ko se bo praznovanje začelo.

Jan Podbrežnik, 22. 4. 2022 14:18, Odprti termin

Koncertna serialka SundayNoise od leta 2011 z rednimi koncertnimi dogodki ob nedeljah v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli pomeni momentum glasbenega dogajanja kot celostne umetniške, pa tudi politične geste. Nekonvencionalnost zvoka in pristopa k zvoku se zaključuje to nedeljo, ko bo z dogodkom uunsdaynoise is dead: SitiS & Snøgg, koncertom dveh blackmetalskih zasedb, dodana še zadnja črtica v več kot desetletje dolgo serijo.

Jan Podbrežnik, 22. 4. 2022 14:09, Odprti termin

Sila posiljuje, in proti sili je potreben upor. Maja Ferlič, Marko Rafolt, Katarina Kolar, Jerica Smrečnik, Katja Kores in Petja Golec Horvat, zasedba predstave Coven - kongres čarovnic, je pod mentorstvom Petje Laboviča in Luke Ostreža ustvarila preplet različnih odrskih izraznosti, osebnih zgodb in kratkih kolažev raznih literarnih in dramskih predlog, ki v odgovor na silo prikliče - čarovnice

Ane-Marie Drgas, 15. 4. 2022 14:26, Odprti termin

Pročelje Galerije K18 se je preteklem mesecu spremenilo v mini kozmos - črnina je opozarjala na razstavo Zoetrop - kolo življenja, avtorja Davida Neza. Ameriški umetnik in član neoavantgardne konceptualistične skupine OHO, je v času rezidenčnega programa GuestRoomMaribor galerijski prostor spremenil v odsev človeškega vpliva na okolje, planet pa z otroškostjo mobilov postavil v središče (ne)uravnovešenega sveta. O vtisih ob skorajšnjem zaključku razstave, jamskem življenju nekoč in danes ter prehodu iz tega - v pogovoru z umetnikom. 

Nika Vrabec, 14. 4. 2022 22:19, Odprti termin

Med 7. in 9. aprilom so na Intimnem odru GT22 potekale prve izmed premier že sedme edicije festivala Študenteater. Projekt spodbuja mlade in inovativne gledališke ustvarjalke in ustvarjalce pri snovanju novih avtorskih gledaliških stvaritev – tako na področju plesnega, lutkovnega, performativnega kot glasbenega gledališča. Projekt je letos poleg dogajanja v Mariboru, kjer so pod mentorstvom Petje Labovića in Luke Ostreža zasnovali tri avtorske predstave; potekal tudi v Ljubljani, Novi Gorici in Novem mestu.