Info

Ajda Lah, 1. 3. 2021 11:49, Odprti termin

Po gospodarski krizi leta 2008 je veliko Američanov izgubilo službo. Delavci so tako ostali brez finančnega prihodka, ki jim je omogočal streho nad glavo. Alternativa, ki so jo bili mnogi primorani izbrati, je bilo življenje v kombiju. Njim je posvečena Dežela nomadov. A ne gre za kritiko kapitalizma, ki je delavski razred postavil na cesto, pač pa za realistični prikaz življenja sodobnih nomadov, onkraj vsakodnevnega kaosa sodobnega sveta.

Jan Podbrežnik, 26. 2. 2021 09:14, Odprti termin

V rubriki Drugi prelitek se trije brbončičasti laiki na povsem neznanstven način znanstveno raziskovalno lotevajo čajev, ki jih najdejo viseti okrog sebe.

Earl Grey je klasika - črni čaj z aromo bergamotke, poimenovan po Lordu Grayu, trio ocenjuje po skali "Earl Grey vrečka-Earl Grey-Earl Grey Superior", s primerjavo vseh treh variant čaja, ki ga mnogi še vedno imajo za "posh". Upravičeno? Srebanje čaja in vihanje mezinčkov v petkovem tea-timeu.

Ajda Lah, 15. 2. 2021 10:20, Odprti termin

Vsi smo priredba - recenzija predstave Jazz

5 minut pred začetkom predstave sem še v svoji sobi. Tečem do televizije, da jo povežem s svojim računalnikom, v brskalnik vpišem tretjioder.si in v uporabniškem računu pritisnem na ikono »glej«. Na zaslonu se pojavi ura, ki odšteva zadnjih 5 minut do pričetka. Novoletno vzdušje je ustvarjeno že pred začetkom predstave. Ker imam še nekaj minut časa si skuham kavo, se udobno namestim v naslanjač in Jazz začne igrati. 

Uredništvo, 13. 2. 2021 18:37, Info

Ni kriza identitete - zgolj posebni program Radia MARŠ. Za svetovni dan radia 2021 smo pripravili poseben program, ki izpostavlja slovensko glasbo, povzame trenutno stanje stvari in duha in doda še nekaj malega klasične pikrosti in nabritosti.

Moderatorja: Marko Kebrič - Mare, Jan Podbrežnik
Gosta z MARŠa: Matjaž Gert, Ivan Radioaktivan
Gost: Dejan Slak, Dubzilla
Tehnična obdelava: Janez Šali
Glasbeni opremljevalec: Matjaž Gert

Uredništvo, 13. 2. 2021 17:25, Info

V posebni emisiji radia CJLO 1690AM vas asistent produkcije Arturo vodi po živahni alternativni, underground glasbeni sceni mesta; na poti opozori na najboljše alternativne, hip hop in eksperimentalne izvajalce, ki jih Montreal premore. V programu boste lahko slišali tudi nastope, posnete v živo v studiih CJLO.

Poslušajte tudi druge oddaje iz izmenjave ob Svetovnem dnevu radia 2021.
Obiščite spletno stran CJLO.

/ / /

Uredništvo, 13. 2. 2021 16:42, Info

Radio T je skupnostni radio, ki oddaja iz nemškega Chemnitza, in za Chemnitz in okolico.

Prispevek Radia T ob svetovnem dnevu radia je posnetek iz odprtega sešna v prazni izložbi na promenadi Brühl. Tam so dopoldne posneli intervjuje, v večeru pa so bili kot efekti vključeni v glasbo, ki so jo vrteli v živo.

Uredništvo, 13. 2. 2021 16:21, Info

Radio Marneuli v svetovnem dnevu radia predstavlja glasbeni žanr mugham.

Radio Marneuli je z delovanjem začel leta 2007 znotraj projekta BBC World Service Trust v sodelovanju z lokalnim partnerjem Association Studio RE. Radio je svoje oddajanje prek spleta ponovno vzpostavil v letu 2015, leta 2017 pa priključil tudi oddajanje prek radijskih valov.

Uredništvo, 13. 2. 2021 15:26, Info

Radio FRO na svetovni dan radia ponuja kolaž vsebin iz rednega programa.

V prvem delu šova lahko prisluhnete intervjuju z bendom Petra and the Wolf. S skupino se je Petra Moser pogovarjala o novem albumu Surface ter, seveda, o njihovi situaciji v pandemiji.

Uredništvo, 13. 2. 2021 14:47, Info

Flirt FM je študentska, skupnostna in alternativna radijska postaja iz Galwaya, Irske, ustanovljena leta 1995. Program postaje ustvarjajo trije zaposleni ter prek 150 prostovoljcev.

Program na svetovni dan radia je Flirt FM sproduciral pod „level 5 lockdownom“, in torej v celoti od doma – trije radijski moderatorji so prepletli svoja zanimanja o jezikih, svetovni in irski glasbi ter radiu samem, z letošnjimi temami evolucije, inovacije in povezovanja.

Pozor, pričakujte tudi slovenske besede in komade!

Uredništvo, 13. 2. 2021 13:56, Info

Na švicarskem Radiu LoRa verjamejo, da so neodvisne radijske postaje orodje, ki spada v roke marginaliziranih, zatiranih in preganjanih skupin. Sledeči program izpostavlja odporniško gibanje v ruralni osrednji Mehiki, v nasprotovanju industrialnemu megaprojektu, Proyecto Integral de Morelos (PIM). Radio LoRa je s pomočjo švicarskih mirovnih brigad izvedel intervju z Roso, aktivistko iz vasi v regiji Morelos.