Žiga žaga

Oddaja za tiste, ki jim ostalo enostavno ni dovolj težko. Polna ura nove težke distorzije, rohnečih ojačevalcev, treskajočih bobnov, donečega basa in takšnih in drugačnih vreščečih glasov. Skratka, žanrska oddaja o metalu in tršemu rocku od čiste stare šole do najmodernejšega hrupa. Občasno je možno slišati intervjuje, koncertne reportaže, vsekakor pa ni mogoče uiti pristranskim mnenjem voditeljev Mateja in Uroša, ki se znata zaradi le-teh spričkati v MARŠev eter.

Filip Šuen, 15. 12. 2020 20:44, Žiga žaga

Sveža doza standardega torkova ropotanja. Matej Vam danes predvaja:

Abigor - Totschläger (A Saintslayer's Songbook); Avstrija; 8.12.2020; World Terror Committee; 12. plata
Gomorrha Rising - Nightside Rebellion
Silent Towers, Screaming Tombs
Orkblut (Sieg oder Tod)
Tartaros Tides

Filip Šuen, 8. 12. 2020 18:31, Žiga žaga

Bo

 

Horna - Kuoleman Kirjo; Finska; 8.12.2020; World Terror Committee; 10. plata

Saatanan Viha, Elegia, Uneton, Sydänkuoro

 

Depravity - Grand Melevolance; Avstralija; 4.12.2020; Transcending Obscurity Records; 2. plata

Indulging Psychotic Thoughts, Grand Malevolence, Invalid Majesty, Cantankerous Butcher

 

Vanden Plas - The Ghost Experiment - Illimination; Nemčija; 4.12.2020, Frontiers Records, 10. plata

When the World is Falling Down, Black Waltz Death, The Lonely Psychogon

 

Filip Šuen, 24. 11. 2020 17:27, Žiga žaga

Bo

Uroš Eršte, 14. 7. 2020 21:47, Žiga žaga

V današnji oddaji bomo konkretno žagali z novimi platami nizozemskih horror ljubiteljev Carach Angren, nemških hudomušnežev Eisregen, ameriških groove heavyjašev Lamb of God in finskih melodičnih razgrajačev Medicated. Tudi tokrat vam pa po rednem delu oddaje ne uide live koncert od vsem znanih obrazov, ki naj zaenkrat ostanejo skrivnost.
Oddaja bo na sporedu danes nekaj minut čez dvaindvajseto na valovih radia Marš.

Seznam predvajanja:

Uroš Eršte, 16. 6. 2020 12:35, Žiga žaga

V današnji oddaji bomo najprej spet prisluhnili 4 novim platam, potem pa dobite še en live raztur za na konec.
Začeli bomo s kanadsko thrash zasedbo Anonymus, nadaljevali s švedskih heavy/power metal projektom Magnus Karlsson's Free Fall, nato se bomo ustavili pri nekoliko modernejših tehničnih deathcorovcih iz Avstralije Aversions Crown, za konec gremo pa še na ameriške AOR veterane House of Lords.
Po vsem skupaj vas pa čaka še en staaaar live koncert od poljskih death metal prvakov Vader.
Oddaja bo na sporedu danes π čez deseto zvečer na valovih radia Marš.

Uroš Eršte, 2. 6. 2020 12:41, Žiga žaga

Tudi v današnji oddaji bomo prisluhnili najprej novostim, potem pa v zdajšnjem kroničnem pomanjkanju koncertov sledi še ena live plata.

Začeli bomo z nizozenskimi death prvaki Sinister, nadaljevali z nemškimi heavy veterani Grave Digger, nakar se bomo ustavili še pri švedskih death metalcih Centinex in zaključili s finskimi melanholiki October Falls.

Oddaja bo na sporedu danes π čez dvaindvajseto na valovih radia Marš.

Uroš Eršte, 26. 5. 2020 18:45, Žiga žaga

Tudi v današnji oddaji bomo spet prisluhnili novostim na metalski sceni. TOkrat se bomo posvetili novim stvaritvam britanskega thrash podmladka Shrapnel, nemškega one man black metal pogana Horn, nato bomo odšli k našim zahodnim sosedom z death metalci Cosmic Putrefaction, za konec bomo pa prisluhnili še avstralskim modernim progresivcem Caligula's Horse.

Ker pa nam še vedno primanjkuje koncertov, bomo pa za konec prisluhnili še nastopu Slipknot iz lanskega Download festivala, ki so ga pred kratkim dali na razpolago kot brezplačen stream.

Uroš Eršte, 18. 5. 2020 18:07, Žiga žaga

V tokratni oddaji bomo prisluhnili večinoma bolj melodičnim zadevam, vendar boste tudi ljubitelji trših zvokov in dooma prišli na svoj račun.

Poslušali bomo nove plate grške prenovljene zasedbe matičnega banda kitarskega virtuoza Gusa G.-ja, Firewind, nemškega kitarskega konkurenta Axela Rudija Pella, srbskih progresivnih melodičarjev Alogia, ki imajo tokrat tudi mednarodne gostujoče vokaliste, ter britanskih prvakov vsega depresivnega, težkega in zajebanega, Paradise Lost.
Po oddaji pa sledi še en lanski koncertič, ko vam le-teh letos itak primanjkuje.

Uroš Eršte, 13. 5. 2020 09:09, Žiga žaga

Malo smo slabi, pa smo pozabili včeraj objavo napisat. 
Žagali smo pa vseeno naprej! V tokratni oddaji smo se posvetili preteklemu petku, ki je bil izredno močen na področju black metal in ex-black metal izdaj. Tako smo včeraj drugi del oddaje skenslali in prvega raztegnili na polni 2 uri predstavitve novih albumov.

Uroš Eršte, 5. 5. 2020 13:01, Žiga žaga

V današnji oddaji bomo prisluhnili novim platam poljskih death/thrash metal veteranov Vader, novozelandskih tehničarjev Ulcerate, ameriških kaotičnih razgrajačev Havok ter angleških nosačev črnine Old Forest. Po oddaji pa sledi še ena live plata za vse malo bolj zblojene poslušalce.
Oddaja bo na sporedu danes π čez dvaindvajseto na valovih radia Marš.