Festival Dimensions - največja imena podzemne elektronike že peto leto na trdnjavi Punta Christo

Letos bo prestižni festival znova zavzel Pulo in ponudil najboljše v elektronski glasbi ta hip. Tako bomo na uvodnem dogodku puljskem amfiteatru lahko prisluhnili legendarni angleški trip hop skupini Massive Attack, ki je pred kratkim izdala tudi nov singel "Come Near Me", detroitarju Moodymanu ter saksofonistu Kamasi Washingtonu.

Znova se festival razprostira ob srednjeveški trdnjavi Punta Christo na osmih odrih, kjer se bo v treh dneh nagnetlo več kot 150 nastopajočih, v redni program pa so vključeni tudi "boat partyji", ki nudijo prav posebno, intimno glasbeno doživetje z izvajalci, ki dan prej ali dan kasneje napolnijo odre ob trdnjavi.

Čez dan se bomo lahko znova sproščali ob zvokih hausa, funka in nu-jazza na odru ob plaži, zvečer pa se bomo iz kempa premaknili nekaj korakov v hrib, kjer bo že od daleč videti in slišati najboljše kar ima trenutno elektronska scena ponuditi.

Letos bomo ljubitelji techna uživali ob zvokih Ben klocka, Octave One, Richie Hawtina, Marcel Dettmanna, Rodhada, Miss Sunshine, Petar Dundova, bratov Zenker in ostalih. Kot vsako leto, so na festivalu tudi slovenski predstavniki, tokrat naše techno barve predstavljata Marta in Roli. Seveda pa je glavni cilj festivalov odkrivanje novih umetnikov in kot vedno, se bo tudi tokrat splačalo prisluhniti nam (trenutno še) neznanim imenom.

Vsekakor je Dimensions eden od festivalov, ki si zasluži posebno pozornost ljubiteljev kvalitetne elektronike in glasbe nasploh, organizatorji pa poleg izjemno kvalitetnega glasbenega programa ponujajo še glasbene pogovore in delavnice, tako da zanimivo dogajanje traja skozi ves čas festivala.

Čeprav je cena festivalske karte nekoliko zasoljena, so organizatorji omogočili obisk festivala tudi obiskovalcem ex-yu, ki imamo nekoliko manjšo kupno moč, kot tisti, ki na festival pridejo iz severnejših dežel in so primarna ciljna skupina festivala. Tako so karte za vse ex-yu obiskovalce skoraj za polovico in stanejo 850HRK oz. cca. 114 EUR, kar je definitivno korektna cena glede na program, ki ga festival ponuja.

Več o festivalu in celoten line-up lahko najdete na: http://www.dimensionsfestival.com/

 

Facebook Twitter Deli