Teho Teardo in Blixa Bargeld zatemnjujeta Šiško

V Kino Šiška prihajata jutri (v soboto 17. 9.) Teho Teardo in Blixa Bargeld. V tandemu že drugič. Če komu ob njunih imenih nad glavo zabrli lučka, naj spomnimo. Blixa Bargeld je v Šiški, skupaj z Alva Noto, prvič nastopil že pred šestimi leti s projektom ANBB, pred dvema letoma pa v vlogi pevca in frontmana kultnih Einstürzende Neubauten. Teho Teardo je bivši vodja industrial benda Meathead, ki se je v zadnjem času uveljavil kot pisec filmske glasbe. Med drugim je za svoje delo prejel tudi nagrado Ennia Morriconeja za glasbo v filmu cannskega zmagovalca ”Il Divo”.

Začetki njunega druženja segajo v leto 2011, ko sta sodelovala pri gledališki predstavi Inguria. Slo po skupnem ustvarjanju sta, kmalu za tem, potešila še s snemanjem soundtracka za film A Quiet Life. Kot rečeno, se bo tandem v Šiški zgodil drugič. Prvič sta se namreč slovenski publiki predstavila pred tremi leti s predzadnjim albumom Still Smiling,

To pot s seboj prinašata novo stvaritev z naslovom Nerissimo, kar v dobesednem prevodu pomeni  najbolj črn. Naslovu je botrovalo dejstvo, da želita poslušalcu pričarati občutek nočnega leta nad evropskimi mesti ob odsotnosti vsakršne umetne svetlobe. Na albumu se lirično prepletajo besedila v nemškem, italijanskem ter angleškem jeziku, kar je odraz zasebne in umetniške povezanosti ter je skupek njunega čustvenega potovanja zadnjih treh let. Sama pravita, da je album jezikovno-temporalno potovanje med Rimom in Berlinom, kjer je album tudi nastajal.

Facebook Twitter Deli
0 comments