BIlo je v mašini ki je mlela novosti

Zadnji mesec za osnovnošolčke in za srednješolce v tem šolskem letu, mesec izpitov in upanja, da bo že čim prej konec predavanj/seminarjev in ostalega, kar vas mori. Mesec, ko se tisti na delovnem mestu že lahko veselijo počitnic. čas, ko se zdi, da vsi malce popuščajo. Ali je spustiti uzdo prav ali ne, mah, smo ?e dovolj stari, da znamo preceniti situacijo. A glej ga zlomka. Včasih leta in izkuznje ne prinesejo tega pre-potrebnega kritičnega odnosa do zunanjega sveta. In včasih, a zadnje čase kar pogosto, niti ne znamo razbrati, kar si resnično želi(mo), zažutiti v čem resnično uživa(mo). Zato pa je, kak je.

A, Marševci stiskamo limono in vam na 95,9 MHz in na našem spletišču kolikor se da ažurno predstavljamo novosti. Takšne, ki jih na drugih radijskih postajah, saj veste, na tistih, ki vam silijo v uho v pisarni, ko urejate novo osebno izkaznico, ne slišite. Tokratni HIT TEDNA (INCURABILI - HAVE A PICK) lahko zapazite skrajno desno zgoraj na prvi strani RADAI MARŠ. Priporočamo posluh preostalima kandidatoma za hit tedna, ki pa to nista postala. Sta pa pristalia v Mikserju. 

- NOVA DEVIATOR - Sig Bender

Luka Prinčič ali Nova deViator. Producent in zvajalec iz Ljubljane, poslušalcem MARŠa, obiskovalcem Gustafa, Kina Šiške, MIKKa poznan v novodobnem duetu (Wanda & NovadeViator) ali v ednini. Omejiti elektronske zvoke izpod njegovih prstov je  no, čista elektronika, ki včasih jemlje bite iz transa, se spusti v kak noise, se ne brani electro funka in spet sanjavo zaide v trip-hop ritme. Eksperimentira v digitalijah skratka. 29. Maja 2014 objavljen/izdan EP Image Snatchers pri dobesedno njegovi spletni založbi Kamizdat (pari, 2006 ustanovljena je prava take sorte na Slovenskem!). Kot zadnja na kratki plošči Sig Bender nekoliko izstopa. Je dramatična in filmska. Vprašanje na mestu je: a je bil prvi performans ali glasbena podlaga. Vokal Tristana Bergelda in Mad Jakala sta tu, ker je ves EP nastal na podlagi glasbe, uporabljene v performansu le-teh (Tehnoburleske ? Tatovi podob). Nastop digitalnega v živo.   

 

- LIFECUTTER - Malleus tensor

Pod imenom Lifecutter se skriva Domen Učakar. Poleg dela pri Ontervjabbit je pravkar izdal novo solo delo z naslovom Aux Eardrum EP. Glasba je bolj v temačnih elektronskih vodah. EP nakašne, kaj bo kot Lifecutter delal ter v katero smer bom šel z albumom. Na tega lahko računamo, da bo končan nekje v jeseni.

Facebook Twitter Deli