Devetnajsti Mikser

Trudimo se biti nekomercialni. širiti obzorja tam, kjer jih drugi ne morejo, ne želijo, ne zmorejo. A mimo včerajšnjih odličnih koncertov, enega v Ljubljani, drugega na Dunaju, PA? NE GRE. V Ljubljani so zažigali stonerji oz. alternativni rokerji QOTSA, na Dunaju pa je ikona industrial rocka z vizualnim nadgrajeval najbolj noro ritmiko znotraj roka. Ja, bil je enkraten začetek tedna v glasbenem smislu. Danes pa vam podaniki 95,9 MHz navržemo še nekaj novega. Hit tedna je, kot po ustaljeni praksi, že znan: MONO SCARVES, tokrat WITH ITCH. Dodajamo še tri mikseraše: Jacka Whita, opeth in Caribouja. In, lepo po vrsti:

JACK WHITE - JUST ONE DRINK

Po singlu High Ball Stepper je marsikdo pričakoval, da bo cel Lazaretto distorziran, nafilan z energijo, ki jo Jack White črpa iz nekega črnomagičnega vuduja. Vendar je končen rezultat, ki se ga sliši na plati, kar nekoliko podoben promociji plate Johna Fruscianteja. Ala izdajmo en ful hardi? komad, da bo zgledlo, da je cela plata taka. Plata pa je po vsem pričakovanem le ena medla senca.  O talentu, ki ga Jack White poseduje, niti nima smisla razglabljati, verjetno bi prej ali slej prišli na neko skupno točko, ki je nekje kar visoko. Lazaretto, nova plata, veliko bolj sliši na Blunderbuss, ki je pobiral visoka mesta na lestvicah glasbenih sladokuscev. Na novi plati se sliši vpliv 'originalne' ameriške glasbe, ki jo je Jack premlel, dodal kitaro, klavir, violino in slide kitaro. Rezultat je nekoliko medla mešanica balad in tistega nekaj vmes.

OPETH - CUPS OF ETERNITY

Progresivni metalci iz švedske nas že skoraj četrt stoletja z vsakim novim albumom presenečajo z zanimivimi kombinacijami klasične in ljudske glasbe, bluesa, jazza, vse skupaj lično zapakirano v izdelke z možnim vplivom black in death metala. Konec letošnjega avgusta je napovedan nov album po imenu Pale Communion, ki bo obsegal 8 tradicionalno ne tako kratkih komadov. Album  je produciral frontman skupine Opeth, Mikael Akerfeldt, zmiksal pa frontman skupine Porcupine Tree, Steven Wilson. Pred nekaj dnevi jim je "ušel" prvi komad z novega albuma z naslovom Eternal Rains Will Come, mi pa vam ponujamo drugega zapovrstjo z naslovom Cusp Of Eternity. Komad je imel delovni naslov Zep in pozornemu poslušalcu bo dokaj hitro jasno zakaj. Bobni so zelo podobni komadu Immigrant song skupine Led Zeppelin. Če vas zanima vsaj bežen vtis novega albuma, vam priporočamo, da poslušate oba komada enega za drugim, najprej Eternal Rains Will Come in nato še Cusp of Eternity.

CARIBOU - CANT DO WITHOUT YOU

Dan Snaith oziroma Caribou bo pri Založbi Merge oktobra 2014 izdal svoj 7. studijski album - Our Love. No, v bistvu žetrtega pod tem psevdonimom. Kanadčan z doktoratom iz matematike se na live koncertih usede za bobne, s čimer se skuša približati 'naravnim' zvokom. Poanta video projekcij v kombinaciji s prijetno, mehko elektroniko je seciranje idej, ki bodo v novem materialu očitno ljubezenske narave. To zanj ni nenavadno, le-ta se pogosto skriva ( ali pa tudi ne ) v besedilih, tudi nežnih, sanjavih melodijah.

E, to je tokratni devetnajsti Mikser. Hvala, da ste nam dovolili napasti Va?a u?esa. Vse fajn zmiksano, do naslednjič.

Facebook Twitter Deli