Sweet sedemnajst

Na 95,9 MHz vas 17. zapored pociljujejmo. Z Mikserjem.

Tokratni hit tedna naše frekvence je postal: MARTIN RAMOVE? BAND ? ZGODBA

Martin Ramoveš band je nastal leta 2007 kot trio - pevcu in kitaristu Martinu Ramovešu sta se pridružila Marko Petrič (bas) ter Luka Drobnič (bobni). Njihov značilen zvok je mešanica bluesa, mešanice rockovskih zmesi začinjeno s ščepcem kantavtorstva. Leta 2011 so skupaj z glasbenimi gosti izdali albumski prvenec Zvok dežele. Najodmevnejša pesem na albumu je Zima na Metelkovoj za katero so posneli tudi videospot. Leto kasneje so z razširjeno ekipo gostovali pri Juretu Longyki v oddaji Izštekani na Valu 202. Posebnost te oddaje je bila uporaba nenavadnih inštrumentov - od starinskega sintetizatorja do motorne žage. Skok v bližnjo preteklost: lani novembra je "novonastali" sekstet (Martin Ramoveš, Marko Petrič, Luka Drobnič, Julijan Erič, Žiga Lovšin in Miha Erič v studiu ljubljanskega radia študent posnel nov album poimenovan Nesojeni kavboji. V sodelovanju Založbe radia študent in stripovske revije Stripburger so ga izdali spomladi tega leta. Gre za glasbeni album v stripu, kjer je Martin Ramoveš iz besedil pesmi ustvaril stripovske zgodbe. Seveda so stripi priloženi v knjigi skupaj z zgoščenko.

 

Naslednje tri novitete, predstavljene v Mikserju numero 17 prihajajo iz tujine. Vredne posluha so:

DEVIN TOWNSEND - DADDY

Čudno, temačno, na zločesto meječe vzdušje, z malo bluza, malo folka in ezoterično instrumentalno kuliso, bržda najbolj eksaktno opisano kot "space country". Devin Townsend nam v svoji glasbeni inkarnaciji pod psevdonimom Casualties of Cool na istoimenskem albumu razkrije "Haunted Johnny Cash songs", kot jim pravi sam. Osnovna premisa sestoji iz posameznika pristalega na neznanem planetu, ki živi od njegovih strahov in neizpolnjenih fantazij. Skozi album se osamosvaja in osvobaja družbene diktature, da odreči sebe in dekle, ujeto na tem planetu. Družbena metafora. Ali pa preveč igranja Super Maria s svojim naraščajem. Izšlo v samozaložbi, 15. tega meseca.

 

COLAPSE UNDER THE EMPIRE - LOST

Collapse Under The Empire sta nemški post-rock, indie, instrumentalni duo. Iz Hamburga delujoč dvojec v navezi Chris Burda in Martin Grimm je začel delovati leta 2007, od takrat pa ustvarjata muziko, ki jima preprosto sede v uho. Po številnih izdajah EP-jev in celih albumov se ta mesec predstavljata z novo plato Sacrifice & Isolation.

 

- THE SOUND CARRIERS - EFFR

O bendu, ki sliši na ime The Soundcarriers, je možno zvedeti le malo podatkov. Zadnji veliki podatek, ki ga je nottinghamski bend delil z javnostjo je bil  ta, da so 20. maja izdali novo plato z naslovom Entropical.

 

 

 

Facebook Twitter Deli