All Strings Detached - There Is Something Painful About The Pearls

Prejšnji teden smo na valovih radia MARŠ vsakodnevno vrteli komad What to do. Komad prihaja z albuma There Is Something Painful About The Pearls, ki je nova izdaja slovenskega dua All Strings Detached.
 
Duo  tvorita Jana Beltran in Vesna Godler, ki ju poznamo iz več projektov, med katerimi je All Strings Detached zagotovo najbolj odmeven. Vesno ste lahko slišali kot pevko skupine Didiwa in Jano iz dueta Koza-Riba.

Njuna skupna ustvarjalna pot se je začela spomladi leta 2013, ko sta glasbenici začutili potrebo po skoku izven začrtanih okvirjev njunih predhodnih bendov. Eden od njunih prvih nastopov se je zgodil Junija leta 2013, ko sta nastopili na festivalu Mlade Rime.

 Po nizu koncertov s spodbujajočim odzivom, sta leta 2014 izdali prvenec naslovljen Heavy Rain. Prvi album jima je odprl vrata v slovensko klubsko sceno, medtem ko sta mednarodno prepoznavnost dosegli z nastopom na festivalu MENT, ki jima je odprl pot na showcase festival Waves Central Europe.

Z novim albumom, izdanim v soboto, 22. aprila, sta prinesli svežo otožnost v slovensko folk sceno.
 
Na albumu je devet komadov, ki so, tako kot prvenec, vsi v angleškem jeziku. Glasbo ustvarjata zgolj s pomočjo kitare, baskitare in glasilk. A ta, kljub minimalističnemu konceptu , ni pusta. Je prijetna, čista in otožna. Album vas tako popelje v subtilno, temno in intimno zvočno krajino, ki je zdravilo za vašo melanholičnost in vaš nov najljubši soundtrack  za deževne dni.
 
Album je bil posnet v ljubljanskem studiu ArtSoul, kjer je za mešalko sedel Vlado Lešnjak, s katerim sta sodelovali že pri prvencu. Za vizulno podobo je posrkbela Nuša Stanojevič Suwa. Za pet različnih naslovnih fotografij pa je posrkbel Sašo Rožič.
Album je s petimi različicami ovitka izšel pri založbi ZARŠ, na voljo pa je tudi v digitalni obliki.
 
V sledečih petdesetih minutah bomo zavrteli celoten album in vas peljali skozi čustva samote, ljubeznivosti, jeze, usode, moči, bolečine in hrepenenja. Zavijte se v kokon in prisluhnite.

 

Facebook Twitter Deli