Bowrain - Distracted

Bow-rain-bow

Ste mislili, da klavirska glasba dandanes še vedno služi le kot povezovalna podlaga? Morda je prišel čas da slišite nekaj novega. Naj vam predstavim nov Bowrainov album Distracted.

Nothing ventured, nothing gained. V prevodu: če greš ven iz Slovenije, lahko spoznaš nov svet in uvidiš kaj si v Sloveniji pridobil. Tine Grgurevič je sodoben slovenski producent in izvajalec. Leta 2012 je pričel ustvarjati pod umetniškim imenom Bowrain, dve leti pozneje pa se mu je v Amsterdamu ponudila možnost, da izda svoj prvi album Far Out. Njegovo zvrst bi lahko opisali kot alternativo ali klaviaturski new age z jazzovskimi vplivi, ki se izraža v elektronski obliki.

Avtor pravi, da se zaradi povratne informacije poslušalcev rad pojavlja po odrih; da pa lahko v tej umetnosti uživamo tudi iz domačega naslanjača, pa je Bowrain po vrnitvi v Slovenijo svojo kreativnost izrazil v kompaktni obliki, ki izide 4.11.2017 ne premierni predstavitvi v Stari Elekrarni v Ljubljani ob 20. uri.

Album nas popelje na zanimivo popotovanje. Z novimi začetki razkrivamo nova obzorja, v »Saudate« pa s spremljavo teže nizkih ponavljajočih se tonov iščemo barvite višave. Ko spoznamo lahkotnost, spoznamo tudi da je treba preteklost pustiti za sabo, kar nas lahko navda z otožnostjo.
Pomembno je da si najdemo »Azil«. Čas zaceli vse rane in razkrije nove dimenzije spoznanj, nove plasti realnosti. Potnik se zateče k viru, k samemu sebi in to ponavlja ne glede na vplive okolice, kar odzvanja v pesmi »Continuum«. Ko torej spozna samega sebe, se vrne domov in lahko kreira. Album se zaključi s »Home«, z vrnitvijo domov, mi pa lahko uživamo v melodičnem posnetku celotne transformacije skozi kreacijo.

Glasbena izobrazba nam da orodja, s katerimi se skozi melodije lahko izražamo. Umetnost in narava nas navdihujeta, nam nekaj sporočata in v nas lahko vzbudita prijetna čustva. Tine v novem albumu združi oboje in se izrazi z nežnim udrihanjem po klavirskih tipkah, z usklajenim ritmom pa ga spremljata tudi Robert Nitschke (bobni) in kitarist Mario Bobojelič. Album Distracted oplemenitijo tudi Ema Kobal na čelu, Vita Kobal z violino ter Jaša Mrevlje Pollak z vokali. Pikico na i z miksanjem dodata Jernej Černalogar in mastering inženir Gregor Zemljič. Oblikovalec in režiser zvoka Jure Vlahovič vse delce poenoti, naše oko pa pritegne naslovnica izpod rok ustvarjalcev JAŠA, Rosa Lux in Mete Grgurevič.

Imeli boste možnost prisluhniti temu potovanju na naših radijskih valovih, zato si rezervirajte 40 minut časa in uživajte!

Facebook Twitter Deli