Jazz ‘ma mlade - Stereo Isolation (2020, MKC Maribor)

COVID 19 je mariborski junij prikrajšal za festival Jazz 'ma mlade. Židovski trg, prizorišče festivala, bo ljubitelje mladega jazza, umetnosti, kulinarike in vina zato letos gostil malce kasneje.

Do takrat pa zagotovo nismo prikrajšani za, vsaj glasbeno, atmosfero festivala, saj je njegova ekipa skupaj s kar 17 različnimi vrhunskimi glasbeniki mlajše generacije zagnala prav posebno akcijo. V rekordnem času so na 21 različnih lokacijah v Sloveniji in Avstriji ustvarili EP kompilacijo Stereo Isolation. Kompilacija je poleg posnetih videospotov in streaming platform, dosegljiva tudi kot unikatno ročno izdelana gramofonska plošča, ki jo kot naročilo na portalu ehrana.si v škatli za pico prejmete direkt do domačega predpražnika.

Na kompilaciji Stereo Isolation najdemo štiri popolnoma nove avtorske komade glasbenih zasedb freekind., WCKD Nation, Hauptman in - birds of unknown -.

Komadi so zapeti v angleškem jeziku in bi jih po žanru lahko umestil v tako zvani neo-soul, ki je amalgam jazza, funka, hip hopa, elektronike, fjužna in afriške glasbe. V glasbi četverca komadov pa je zaslediti tudi tradicionalne R'n'B vplive z močno žensko prisotnostjo z glasovi vokalistk Maše But iz WCKD Nation, Patricije Škof iz - birds of unknown - ter Sare Ester Gredelj, vokalom pa dodamo še bobnarko Nino Korošak-Serčič, ki sestavljata duo freekind.. Iz sodelujočih zasedb so tako sami mladeniči pridruženi le Žanu Hauptmanu.

Vsi štirje komadi imajo luštne beate, ki poslušalca zvabijo v nezavedno prikimavanje k ritmu, žametni glasovi pa nosijo melodije piana in Rhodesa, trobil ter bas kitare. To je glasba za »chill and relax« ali pa pripravo kakšnega slastnega obeda – nenazadnje je ponujena kompilacija Stereo Isolation oglaševana tudi kot »soul food« oz. hrana za dušo.

Vrstni red skladb:
freekind.: This Too Shall Pass
Hauptman: There Goes My Heart
- birds of unknown - : To Find a Place
WCKD Nation:  Counting Days

 

Facebook Twitter Deli