BendKemp 2017

V ponedeljkovem odprtem terminu smo povzeli atmosfero z minule sobote, 15. julija, ko so odročno in idilično vasico Sv. Primož na Pohorju zasedli rokerji, pankerji, metalci, skratka manjšine na robu izumrtja, ki so na tamkajšnjem igrišču sredi pohorskega gozda stopili skupaj in se nahranili s porcijo čistega rokenrola.

Bendkemp 2017 je že tretje leto zapored psotregel s pristnim punkerskim eventom, ki je v zakotno Vasico nad Vuzenico privabil številne obiskovalce in performerje. Poleg odlične žive muzike pa je festivalsko dogajanje potekalo tudi v dobrodelnem duhu, z zbiranjem hrane za zapuščene živali, ki so jo potem podarili DPMŽ Koroška. Dogajanje na igrišču sredi gozda se je začelo že v opoldanskih urah. Kot pred-dogodek večernemu dogajanju so prizorišče zasedli fire flow arts s svojim ognjemim šovom, glavni oder pa je zvečer okupiralo kar deset zasedb (Alterego, Run2one, Can of bees, Underpodngrabn, Tomato punx, Ju T, Britof, 7am, Natalie&George, Jet blue Boys). 

MKC Vuzenica je že tretje leto zapored prevzel pobudo in organizacijo celodnevnega festivala alternativne scene in k sodelovanju povabil številne zasedbe iz daljnih in bližnjih zaklonišč. V prispevku lahko prisluhnete pogovoru s predsednikom MKC Vuzenica o začetkih tega pristnega rokerskega dogodka z decibeli čez dovoljeno mejo, pivom v roki in pečenim čevapom v ustih.

 

Čestitke torej organizatorjem in vsem, ki so kakorkoli pripomogli in dokazali, da punk še zdaleč ni umrl in da je lahko še najbolj glasen v tako skritih in na rob potisnjenih pobočjih. 

Facebook Twitter Deli